Braşov: Incendiu la un depozit de reziduuri şi substanţe periculoase. O sută de pompieri au intervenit - FOTO

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seară, la un depozit de reziduuri şi substanţe periculoase situat între localităţile braşovene Râşnov şi Predeal, iar la faţa locului au intervenit peste o sută de pompieri cu 20 de autospeciale, în prezent existând câteva focare care se reaprind.

180 afișări
Imaginea articolului Braşov: Incendiu la un depozit de reziduuri şi substanţe periculoase. O sută de pompieri au intervenit - FOTO

Braşov: Incendiu la un depozit de reziduuri şi substanţe periculoase. O sută de pompieri au intervenit

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, la un depozit de reziduuri şi substanţe periculoase (uleiuri, diluanţi, vopseluri, cauciucuri şi magneziu) din zona Cheile Râşnoavei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi, afectând două hale de circa 500 de metri pătraţi fiecare, potrivit sursei citate.

La faţa locului au intervenit peste o sută de pompieri cu 20 de autospeciale, zece de la ISU Braşov, cinci de la ISU Prahova şi Covasna şi cinci de la serviciile de voluntari pentru situaţii de urgenţă şi private.

”A fost o intervenţie deosebit de dificilă din cauza naturii substanţelor, a degajărilor mari de fum şi pentru că s-a desfăşurat pe timp de noapte. O altă problemă a fost la depozitul de magneziu, deoarece acesta, în contact cu apa se autoaprinde şi a fost izolată suprafaţa cu apă şi spumă pentru a nu se extinde, iar pe focar a fost nevoie să intervenim cu nisip uscat şi praf. De asemenea, au fost îndepărtate aproximativ 20 de butoaie cu vopseluri pentru a nu se produce vreo explozie. S-a reuşit localizarea la timp a incendiului şi înlăturarea pericolului ca incendiul să ajungă la un depozit de cherestea aflat în imediata apropiere şi la un grajd cu animale“, a spus Sfreja.

La ora transmiterii acestei ştiri, la locul incendiului se mai află trei echipaje ISU, deoarece sunt câteva focare care se reaprind.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, fiind formată o comisie a ISU în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici