Braşov: Siamezii uniţi în zona capului au murit (Video)

Siamezii uniţi în zona capului, născuţi în 23 august 2008, de o adolescentă din localitatea Budila, judeţul Braşov, au murit, duminică seară, după ce unul dintre ei a făcut un stop cardio-respirator.

99 afișări
Imaginea articolului Braşov: Siamezii uniţi în zona capului au murit (Video)

Braşov: Siamezii uniţi în zona capului au murit (Imagine: www.stirileprotv.ro)

Siamezii au decedat la Spitalul de Pediatrie din Braşov, unde fuseseră transferaţi în 23 februarie de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului (IOMC) "Alfred Ruşescu" Bucureşti.

"Primul a decedat cel mic, ca urmare a unui stop cardio-respirator. În pofida tuturor eforturilor depuse de medicii de la Spitalul de Pediatrie, câteva ore mai târziu a încetat din viaţă şi fratele său", a declarat, luni, Lidia Mailar, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a anunţat, luni, familia despre decesul micuţilor. De înmormântare se va ocupa familia, ajutată de autorităţile locale din Budila, potrivit sursei citate.

Siamezii uniţi în zona capului s-au născut, în 23 august 2008, la Braşov, mama fiind o adolescentă de 16 ani din localitatea Budila. Deşi calota craniană a siamezilor era comună, fiecare avea sistemul său ventricular şi o masă cerebrală care comunica de la unul la celălalt.

Conform datelor medicale furnizate de specialiştii Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului, unul dintre siamezi avea 12 afecţiuni grave, iar cel de al doilea suferea de opt afecţiuni.

Video Stirileprotv.ro.

Citeşte şi:

Braşov: Siamezii uniţi în zona capului, mutaţi la o clinică din Bucureşti

Anchetă a DGASPC Braşov în cazul adolescentei care a născut siamezi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici