Braşov: Un pui de urs s-a plimbat pe stradă, joi noaptea

Un pui de urs s-a plimbat, joi noaptea, timp de aproximativ o jumătate de oră, pe o stradă din municipiul Braşov, în aceeaşi zonă unde în urmă cu două zile o ursoaică şi doi pui au coborât, în plină zi, printre case.

106 afișări
Imaginea articolului Braşov: Un pui de urs s-a plimbat pe stradă, joi noaptea

Braşov: Un pui de urs s-a plimbat pe stradă, joi noaptea (Imagine: Mediafax Foto)

Puiul de urs a ieşit din pădure joi seară, în jurul orei 22.00, în zona străzii Neagoe Basarab din Braşov. Locuitorii au sunat la 112 şi la Serviciul Public de Gestionare a Animalelor (SPGA), iar la faţa locului au ajuns reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Braşov, însoţiţi de echipaje de la Jandarmerie şi Poliţie. Braşov.

Intervenţia a durat o jumătate de oră, timp în care echipajele SPGA şi ale Poliţiei şi Jandarmeriei au urmărit puiul de urs pentru a se asigura că se retrage în pădure.

"A fost o intervenţie uşoară pentru că puiul de urs a stat doar 20-30 de minute pe stradă, la limita cu liziera pădurii. Nu a fost nevoie de tranchilizant pentru că s-a retras în pădure”, a declarat Flavius Bărbulescu, şeful Serviciul Public de Gestionare a Animalelor Braşov.

O ursoaică şi doi pui au coborât, miercuri, în plină zi, pe o stradă din municipiul Braşov şi s-au plimbat în voie timp de aproximativ o jumătate de oră, aproape de liziera pădurii.

În urmă cu o săptămână, o ursoaică şi puiul ei au ajuns la etajul al treilea al unei vile de pe strada Castelului din centrul oraşului Braşov. Ursoaica, în vârstă de aproximativ trei ani, şi puiul ei, de maximum două luni, au stat în centrul Braşovului, pe strada Castelului, timp de trei zile. Femela a ajuns la un container aflat la poalele Tâmpei, însoţită de puiul ei, care a rămas blocat într-o grădină împrejmuită de unde nu a mai putut ieşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici