Braşovenii vor avea acces Wi-Fi gratuit în autobuze

Braşovenii şi turiştii care vor călători cu autobuzele în municipiul Braşov vor avea acces gratuit la internet prin Wi-Fi, începând cu luna iunie, municipalitatea urmând să plătească în acest an peste 5.000 de euro fără TVA, pentru acest serviciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

422 afișări
Imaginea articolului Braşovenii vor avea acces Wi-Fi gratuit în autobuze

Braşovenii vor avea acces Wi-Fi gratuit în autobuze (Imagine: Zoltan Racz / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de marţi al Primăriei Braşov, începând cu luna iunie toate cele 250 de autobuze ale Regiei Autonome de Transport Braşov vor fi dotate cu echipamente Wi-Fi.

Proiectul a fost făcut în parteneriat cu un furnizor de servicii de internet, urmând ca bugetul total estimat pentru anul 2014 să fie de 5.250 de euro fără TVA, adică trei euro pe lună pentru fiecare mijloc de transport.

"Orice utilizator de dispozitiv mobil (telefon inteligent, tabletă) se poate conecta gratuit la internet în autobuz. Este nevoie de doar un click", spun reprezentanţii Primăriei, susţinând că scopul acestui demers este de a creşte atractivitatea transportului public şi de a atrage noi categorii, în special tinerii, fiind vizaţi în acelaşi timp şi turiştii.

Conexiunea la internet cu trafic nelimitat va fi oferită prin echipamente individuale alimentate de bateria fiecărui autobuz.

"Accesul la internet WiFi va avea o viteză de 21 Mbps, utilă pentru navigare pe internet (căutare adrese, zone de vizitat, ce obiective turistice pot vizita în drum, care este destinaţia finală), acces şi postare informaţii pe reţele de socializare (Facebook, Twitter) sau consultare poştă electronică", mai precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici