BREAKING: 42 de şcoli din Bucureşti ar putea fi închise din cauza lipsei avizului ISU

42 de unităţi şcolare din cele 83 din Sectorul 2 ar putea fi închise dacă până la finalul anului nu obţin avizul de securitate la incendiu. Primăria de sector dă asigurări că situaţia celor pe care le administrează va fi remediată, însă alte 18 unităţi care au nevoie de aviz sunt în subordinea PMB.

599 afișări
Imaginea articolului BREAKING: 42 de şcoli din Bucureşti ar putea fi închise din cauza lipsei avizului ISU

BREAKING: 42 de şcoli din Bucureşti ar putea fi închise din cauza lipsei avizului ISU

"În sectorul 2 sunt 83 de unităţi de învăţământ, dintre care 18 sunt în faza de a obţine acest aviz pentru securitate la incendiu, de care ne ocupăm noi. 24 sunt renovate de către Primăria Capitalei prin programul BEI şi nu au luat avizele şi trebuie să se ocupe să le ia, iar restul de 41 de unităţilor au fost făcute şi nu au suferit intervenţii de atunci, înainte de 2006. Legea este foarte ciudată, în opinia mea, nu se referă la anumite condiţii pe care clădirile trebuie să le îndeplinească, ci anul contrucţiei este criteriu. Poate ar trebui să se uite la cum arată clădirea, câte ieşiri are, câte dotări, nu la anul construcţiei", a declarat pentru MEDIAFAX viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Viceprimarul a menţionat că dacă nu vor reuşi să obţină avizul pentru securitate la incendiu, şcolilele aflate în această situaţie ar putea fi închise.

"Până pe 30 decembrie sperăm să obţinem avizele pentru cele 18 şcoli, iar în cel mai scurt timp să demarăm proiectele pentru obţinerea autorizaţiei pentru securitate la incendii. În ceea ce priveşte cele 24 de şcoli, dânşii (primăria capitalei –n.r.) s-au ocupat, dar s-au ocupat incomplet pentru că nu au obţinut avizul ISU şi nu au făcut lucrările necesare pentru dotările respective. Noi le-am solicitat să fac aceste lucrări complete. Adevărul este că până la tragicul incident de la Colectiv, lumea nu prea se ocupa de aşa ceva. Dacă termenul nu se prelungeşte şi nu sunt scoase autorizaţiile la incendiu, în baza legii, acele unităţi trebuie închise", a adăugat Popescu

Anunţul vine după ce, de duminică, 1 octombrie, a intrat în vigoare legea prin care toţi proprietarii de clădiri sunt obligaţi să obţină autorizaţia pentru securitate la incendiu. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi cuprinse între 20.000-50.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici