BREAKING: Vâlcov şi Pop, SANCŢIONAŢI de CNCD pentru limbajul care i-a adus atingere lui Iohannis

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării i-a sancţionat pe Darius Vâlcov şi pe fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, cu amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei, respectiv cu avertisment, pentru că au afirmat în public că Forumul Democrat al Germanilor e organizaţie nazistă.

1944 afișări
Imaginea articolului BREAKING: Vâlcov şi Pop, SANCŢIONAŢI de CNCD pentru limbajul care i-a adus atingere lui Iohannis

BREAKING: Vâlcov şi Pop, SANCŢIONAŢI de CNCD pentru discriminare

„Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizaţie nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizaţie fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, şi Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare. De asemenea, materialul video sugerează că preşedintele României este liderul unei organizaţii naziste”, se arată în decizia CNCD în privinţa lui Darius Vâlcov, consilierului prim-ministrului.

Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 2.000 de lei, iar hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (7).

Membrii CNCD au constatat că şi declaraţia din 23 august a fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, potrivit căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizaţii naziste, constituie faptă de discriminare, acesta fiind sancţionat cu avertisment.

CNCD a oferit, în cadrul comunicatului de presă, şi decizia în ceea ce priveşte o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe.

„Afirmaţiile domnului Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, privind necesitatea introducerii educaţiei sexuale în şcoli, ocazie cu care a declarat că un factor de risc al natalităţii la fetele minore provine din rândul comunităţii de romi, nu constituie discriminare, declaraţia se încadrează în limitele libertăţii de exprimare. (...) Colegiul director recomandă formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, să se abţină de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare”, mai arată CNCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici