Brutărie închisă, după ce un bărbat a găsit o baterie de ceas într-o pâine

O brutărie dintr-un sat bihorean a fost închisă de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, după ce un bărbat a găsit o baterie de ceas într-o pâine, iar comisarii au descoperit, în urma unui control, excremente de rozătoare în spaţiile de depozitare şi alte nereguli la producţie.

268 afișări
Imaginea articolului Brutărie închisă, după ce un bărbat a găsit o baterie de ceas într-o pâine

Brutărie închisă, după ce un bărbat a găsit o baterie de ceas într-o pâine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Brutăria din satul bihorean Fegernicul Nou, comuna Sârbi, a fost închisă, miercuri, de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, după ce un bărbat din Abram a găsit o baterie de ceas într-o pâine.

"În pâine era o baterie de ceas, ceea ce pe fluxul de producţie nu avea cum să fie. În urma controlului, am constatat o serie de deficienţe. În spaţiile de depozitare a făinii au existat urme de rozătoare şi excremente, nu erau completate fişele de coacere a pâinii şi nu s-a putut face dovada că făina a fost cernită înainte de a ajunge în preparat, iar astfel bateria ar fi putut ajunge în pâine. Am verificat, iar acele fişe existau, dar nu erau completate. Probabil că din cauza faptului că administratorii sunt plecaţi în concediu", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX Sebastian Secoşan, şeful CJPC Bihor.

Potrivit acestuia, firma respectivă nu mai figurează în evidenţele CJPC cu abateri, iar ca primă măsură comisarii au închis brutăria şi vor întocmi un proces-verbal de contravenţie, dispunând, totodată, şi măsuri de remediere.

"Pentru că administratorii sunt plecaţi, procesul-verbal de contravenţie nu a putut fi finalizat, dar oricum vor primi o amendă. Am dispus igienizarea şi deratizarea magaziei, iar, dacă angajaţii vor remedia problemele constatate, brutăria poate fi redeschisă oricând, cu condiţia să ne prezinte dovada că au făcut acest lucru", a spus Secoşan.

Bateria a fost găsită în pâine săptămâna trecută, de Dorel Gramă, un pensionar în vârstă de 61 de ani, din localitatea Abram, care a cumpărat-o de la magazinul din sat.

"Pâinea era într-o pungă, feliată, pe care scria numele firmei Ionali din Fegernicu Nou. Mâncând din ea, am simţit că e ceva amar, dar nu am dat importanţă pe moment. Mai târziu am vrut să muşc şi, când am ridicat pâinea, am văzut că străluceşte ceva în felie. Am crezut că o fi bila de la malaxor, că s-o fi defectat ceva, dar când m-am uitat mai bine am văzut că era o baterie de ceas", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dorel Gramă.

Bărbatul a afirmat că, la o oră după ce a mâncat, i s-a făcut rău, la fel şi vecinului care a mâncat împreună cu el.

"Ne-a consultat un medic, care ne-a spus că trebuie să facem analize, mai ales că eu încă nu mă simt bine. Nu vreau daune morale, pentru că nu din răutate am sesizat întâmplarea, ci vreau doar ca proprietarii brutăriei să ne plătească medicamentele şi analizele, pentru că vecinul e şomer, iar eu pensionar şi nu avem banii aceştia", a spus Gramă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici