Bucăţi din epava elicopterului israelian prăbuşit în judeţul Braşov, recuperate în mare parte

Echipele de salvamontişti şi jandarmi montani au reuşit, în cursul zilei de joi, să recupereze o mare parte din bucăţile epavei elicopterului militar israelian prăbuşit în Masivul Bucegi, zona Fundata - Zărneşti, dar şi alte rămăşiţe ale celor şapte militari care au pierit în tragedia aviatică.

38 afișări
Imaginea articolului Bucăţi din epava elicopterului israelian prăbuşit în judeţul Braşov, recuperate în mare parte

Bucăţi din epava elicopterului israelian prăbuşit în judeţul Braşov, recuperate în mare parte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-a adunat mare parte din ce a rămas din elicopter şi au fost aduse jos bucăţile respective. Au mai rămas piesele mari, rotorul şi trenul de aterizare. Se va încerca recuperarea lor mâine (vineri - n.r.). Ne apropiem de sfârşit. Cred că până sâmbătă se va termina totul", a declarat corespondentului MEDIAFAX Fănică Boboc, şeful Serviciului Salvamont Bran.

Bucăţile recuperate vor fi trimise, cel mai probabil, la Baza Aeriană de la Boboc, din judeţul Buzău.

În cursul zilei de joi, au fost găsite şi alte rămăşiţe pământeşti ale militarilor morţi, potrivit sursei citate.

Intervenţia de joi a fost una foarte dificilă din cauza ceţii foarte dense, care i-a obligat pe anchetatori să oprească cercetarea şi să o reia după orele 15.00. Ei au solicitat suplimentarea numărului de salvamontişti pentru a ajuta la recuperarea bucăţilor epavei.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român. Potrivit MApN, în urma producerii catastrofei aeriene de luni, din judeţul Braşov, echipele de căutare-salvare nu au găsit supravieţuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici