Bucegi: Pericol de avalanşe pe Valea Cerbului şi Valea Morarului

Salvamontiştii avertizează că în această perioadă există pericolul de producere a unor avalanşe pe Valea Cerbului şi pe Valea Morarului din Masivul Bucegi, turiştii fiind sfătuiţi să nu încerce să coboare pe schiuri sau cu placa pe cele două văi.

5 afișări
Imaginea articolului Bucegi: Pericol de avalanşe pe Valea Cerbului şi Valea Morarului

Bucegi: Pericol de avalanşe pe Valea Cerbului şi Valea Morarului

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, temperaturile crescute din ultimele zile au înmuiat zăpada de pe văile din Munţii Bucegi, iar din cauza scăderii acestor temperaturi în ultima perioadă statul de zăpadă a îngheţat, ceea ce face ca pericolul de producere a unor avalanşe să fie crescut.

Sursa citată a precizat că zonele din Masivul Bucegi cu risc crescut de avalanşe sunt în special Valea Cerbului şi Valea Morarului, preferate de iubitorii sporturilor de iarnă care urcă pe munte cu telecabina şi coboară pe cele două văi cu schiurile sau cu placa.

În aceste condiţii, salvamontiştii îi avertizează pe turişti asupra riscului de a fi surprinşi de avalanşe.

Gheorghe Haiduc a ţinut să menţioneze că, încă de la prima zăpadă căzută pe munte, există riscul de producere a unor avalanşe, însă în anumite zone şi în anumite perioade acesta este considerabil. El a mai precizat că, pe Valea Caraimanului, în această perioadă riscul de producere a unei avalanşe nu este unul semnificativ.

Salvatorii montani le reamintesc turiştilor că toate traseele din Munţii Bucegi sunt închise, sfătuindu-i să utilizeze pârtiile special amenajate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici