Video Bucureştean reţinut după ce a încercat să-şi omoare soţia cu mercur

Un bucureştean a fost reţinut, vineri, fiind acuzat că a încercat să-şi omoare soţia, cu care se afla în proces de divorţ, punându-i mercur în ţigări, a anunţat Poliţia Capitalei.

338 afișări

Potrivit sursei citate, Elisabeta M., în vârstă de 39 de ani, a anunţat Poliţia, în 10 martie, că îl bănuieşte pe soţul ei, Adrian M., în vârstă de 50 de ani, că i-a pus ceva în ţigări. Ea a dus la Secţia 25 Poliţie un pachet cu ţigări pe care l-a găsit pe masa din bucătărie, care conţinea 18 ţigarete, din care două erau ambalate separat, dar care proveneau din acelaşi pachet. Femeia şi-a dat sema că ceva este în neregulă în momentul în care a vrut să-şi aprindă o ţigară şi a observat că aceasta este neobişnuit de grea.

Reclamaţia Elisabetei M. a fost înaintată Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, dosarul fiind înregistrat în evidenţele cauzelor penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti - Secţia de Urmărire Penală.

Serviciul Omoruri a dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, în urma căreia s-a constatat că în ţigările puse la dispoziţie de către Elisabeta M. s-au găsit 5,400 grame de mercur metalic. Totodată, expertiza a stabilit că doza minima letală este de 2,5 grame de mercur inhalat.

Poliţia Capitalei precizează că mercurul sau argintul viu nu este toxic când este ingerat, la începutul secolului trecut el fiind recomandat medical pentru tratamentul ocluziilor intestinale, în doze de 150 -350 de grame. În schimb, mercurul este extrem de toxic sub formă de vapori sau în dispersie fină. În literatura de specialitate se precizează că mercurul emană vapori la temperaturi scăzute (chiar la temperatura camerei), temperatura de ardere a ţigării, 550-600 de grade Celsius, fiind mai mult decât suficientă pentru emanarea vaporilor toxici.

În urma cercetărilor efectuate de anchetatori s-a stabilit că mercurul a fost pus în ţigări de soţul femeii, Adrian M. Acesta a intrat în locuinţa femeii şi a introdus câteva picături de mercur, despre care a spus că provenea dintr-un termometru spart, în trei ţigări dintr-un pachet, care se afla pe masa din bucătarie, despre care ştia că vor fi fumate de Elisabeta M.

Vineri, procurorul criminalist din cadrul Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis pe numele bărbatului ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. El va fi prezentat, sâmbătă, Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici