Bucureştenii se înghesuie să cumpere locuinţe sub 60.000 de euro

Numărul bucureştenilor care caută apartamente cu preţuri de până la 60.000 de euro în blocuri vechi a crescut de aproape patru ori în primăvara acestui an faţă de 2009, în timp ce interesul pentru locuinţele la preţuri de 75.000-100.000 euro s-a redus la jumătate, potrivit Imopedia.ro.

77 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii se înghesuie să cumpere locuinţe sub 60.000 de euro

Bucureştenii se înghesuie să cumpere locuinţe sub 60.000 de euro (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

În primăvara anului trecut, 5% dintre bucureşteni erau interesaţi să cumpere locuinţe vechi cu preţuri de până la 60.000 de euro, în prezent numărul acestora majorându-se la 19%, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar Imopedia.

Totodată, dacă la începutul anului 2009, 46% dintre bucureşteni căutau să cumpere un apartament cu valori cuprinse între 75.000 - 100.000 euro, în prezent doar 26% caută astfel proprietăţi. În ce priveşte proprietăţile vechi de peste 100.000 euro, analiza Imopedia nu a relevat nicio modificare faţă de primăvara anului trecut, numărul căutărilor rămânând la acelaşi nivel.

Dar cei mai mulţi bucureşteni, respectiv 39% din total, sunt interesaţi de locuinţe cu preţuri între 60.000 euro şi 75.000 de euro.

În acelaşi timp, apartamentele noi au început să fie mai căutate în acest an decât în 2009, lipsa clienţilor într-o perioadă mai dificilă a pieţei imobiliare determinându-i pe mulţi dezvoltatori să facă oferte tot mai bune pentru a nu rămâne cu locuinţele nevândute.

"Astfel, interesul pentru apartamentele noi a crescut de patru ori faţă de primăvara anului trecut, ceea ce a generat automat o scădere pe piaţa locuinţelor vechi, unde interesul s-a redus faţă de aceeaşi perioadă cu 17%", se menţionează în comunicat.

Cu toate astea, 78% dintre bucureşteni vor să achiziţioneze o locuinţă veche, iar 22% una într-un bloc nou.

Cei mai mulţi dintre cei care vor să cumpere un apartament se uită la "zonele bune ale Bucureştiului", pe primul loc în preferinţele bucureştenilor fiind cartierul Tineretului, urmat de zona 1 Mai, Unirii, Titan, Iancului, Timpuri Noi, Mihai Bravu (Muncii) şi Dorobanţi. Cele mai puţine căutări se înregistrează în zonele IMGB, Şoseaua Alexandriei şi Ferentari.

Ca o comparaţie, în Ferentari numărul celor interesaţi de un apartament este de 12 ori mai mic decât în de zona Tineretului.

În ceea ce priveşte casele, Imopedia remarcă un dezechilibru între cererea şi oferta din Capitală, în condiţiile în care majoritatea bucureştenilor caută proprietăţi sub 150.000 de euro, iar în piaţă cele mai multe case, respectiv 76% din total depăşesc această valoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici