Bucureşti: 220 de intervenţii ale poliţiştilor, în noaptea de Revelion

Poliţiştii bucureşteni au fost solicitaţi de peste 220 de ori în noaptea de Revelion, majoritatea confirmându-se, aceştia intervenind în special pentru aplanarea scandalurilor, în cazuri de tulburare a liniştii publice şi în cazul reclamaţiilor de furturi din maşini.

1 afișare
Imaginea articolului Bucureşti: 220 de intervenţii ale poliţiştilor, în noaptea de Revelion

Bucureşti: 220 de intervenţii ale poliţiştilor, în noaptea de Revelion

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, în noaptea de Revelion, între orele 22.00 şi 6.00, prin numărul unic de urgenţe 112 au fost primite 221 de solicitări, 168 dintre acestea confirmându-se.

"Poliţiştii au fost solicitaţi pentru 69 de scandaluri, 60 de cazuri de tulburare a liniştii publice, opt cazuri de furturi din autoturisme şi trei cazuri de distrugeri. Au fost solicitaţi şi pentru alte 28 de diverse probleme ale cetăţenilor, între care 14 incendii. Poliţiştii au mai intervenit în nouă cazuri de infracţiuni flagrante, între care şapte de deţinere şi folosire ilegală a materialelor pirotehnice pentru distracţie, un caz de conducere fără permis şi un caz de furt din autoturisme", a explicat comisarul Christian Ciocan.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai informat că poliţiştii au dat 26 de amenzi, în valoare totală de 8.400 de lei, în special pentru tulburarea liniştii publice şi comercializarea ilegală a unor produse.

Comisarul Ciocan a mai declarat că, din cauza folosirii necorespunzătoare a petardelor, au ajuns la secţiile de oftalmologie ale spitalelor cinci persoane, unele dintre acestea suferind, pe lângă arsurile din zona ochilor, şi răniri ale mâinilor şi feţei.

"În această noapte (luni spre marţi - n.r.) au fost înregistrate şi 20 de accidente rutiere. Din păcate, în unul din acestea, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar în alte două cazuri au fost rănite trei persoane. Celelalte 17 au fost simple tamponări. Au fost reţinute şase permise de conducere, iar pentru doi şoferi au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice", a adăugat comisarul Christian Ciocan.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a apreciat că noaptea de Revelion a fost una "liniştită" din perspectiva evenimentelor la care a fost nevoie de intervenţia Poliţiei.

"Dacă luăm în considerare faptul că sunt zile obişnuite de lucru în care la Poliţia Capitalei se primesc peste 1.500 de apeluri, apreciez că acestă noapte a fost liniştită. Probabil că acest fapt se datorează şi faptului că pe stradă s-au aflat aproximativ 1.700 de poliţişti, care au fost distribuiţi mai ales în zonele unde au fost organizate eveninente de Revelion", a explicat comisarul Ciocan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici