Bucureşti: Aproximativ 150 de tineri au participat la un marş de comemorare a eroilor Revoluţiei

Marşul de comemorare a celor care au murit la Revoluţia din 1989 s-a încheiat în Piaţa Revoluţiei din Capitală, pe traseul de desfăşurare a acţiunii, la care au participat aproximativ 150 de tineri, fiind aprinse lumânări la troiţele de la Sala Dalles şi din Piaţa Romană.

97 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Aproximativ 150 de tineri au participat la un marş de comemorare a eroilor Revoluţiei

Bucureşti: Aproximativ 150 de tineri au participat la un marş de comemorare a eroilor Revoluţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Acţiunea de comemorare a martirilor Revoluţiei a început, duminică, în jurul orei 17.00, la troiţa de la Piaţa Universităţii, unde au fost aprinse lumânări, aşezate în formă de cruce. De asemenea, cei veniţi la troiţa de la Universitate au scris din lumânări "1989" şi "16-21". În Piaţa Universităţii, la aprinderea lumânărilor a participat şi fostul preşedinte Emil Constantinescu.

Marşul a început în jurul orei 17.30, pe traseul de la Universitate la Piaţa Revoluţiei participanţii scandând "Libertate", "Cinste lor, eroilor", "România, stat poliţienesc" şi "Jos comunismul" şi purtând un banner negru pe care scria cu alb "Eroii nu mor niciodată" şi mai multe bannere cu semnul victoriei, pe care scria "Vrem dreptate" şi "Eroii nu mor niciodată".

În Piaţa Revoluţiei, aceştia au aprins câteva lumânări la Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 şi au cântat imnul României, după care s-au retras în linişte.

În timpul Revoluţiei din decembrie 1989 au murit 1.104 de oameni şi au fost răniţi 3.352. Dintre aceştia, 543 au murit la Bucureşti şi 561 în restul ţării. Înainte de 22 decembrie au murit 162 de persoane, din care 73 la Timişoara, 48 la Bucureşti şi 41 în restul ţării, iar 1.107 au fost răniţi, din care 604 în Bucureşti. După 22 decembrie au fost 942 de morţi, din care 495 la Bucureşti şi 2.245 răniţi, din care 1.275 la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici