Bucureşti: În prima etapă au fost înscrişi în clasa I şi pregătitoare 14.818 copii. Mai sunt 7.201 locuri

Unităţile de învăţământ din Capitală au înscris în prima etapă 5.650 de copii în clasa pregătitoare şi 9.168 în clasa I, pentru următoarea etapă, care începe marţi, fiind disponibile 7.201 locuri, a anunţat, luni, Inspectoratul Şcolar.

495 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: În prima etapă au fost înscrişi în clasa I şi pregătitoare 14.818 copii. Mai sunt 7.201 locuri

În prima etapă au fost înscrişi în clasa I şi pregătitoare 14.818 copii. Mai sunt 7.201 locuri (Imagine: Shutterstock)

Conform calendarului înscrierii în clasa pregatitoare şi clasa I pentru anul şcolar 2012-2013, în prima etapă au fost înscrişi în unităţile de învăţământ din Capitală 5.650 de copii în clasa pregătitoare şi 9.168 în clasa I, a precizat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Informaţiile privind înscrierea pentru această primă etapă, respectiv număr de locuri propuse în planul de şcolarizare, număr de copii înscrişi şi criteriile specifice de înscriere, sunt afişate la intrarea în fiecare unitate şcolară şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, www.ismb.edu.ro.

Potrivit ISMB, marţi începe a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa I, fiind disponibile 7.201 locuri, dintre care 3.063 pentru clasa pregătitoare şi 4.138 pentru clasa I.

În această etapă se pot înscrie şi copiii care au domiciliul în alte localităţi. Părinţii se pot adresa celor şase unităţi de învăţământ destinate înscrierilor copiilor din provincie sau se pot prezenta direct la unitatea de învăţământ la care doresc să se înscrie, a precizat ISMB.

Inspectoratul Şcolar al Capitalei a suplimentat cu 10-12 numărul de clase pentru înscrierea în învăţământul primar, după ce părinţii au făcut dovada faptului că locuiesc în zona arondată sau din alte motive, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici