Bucureşti. Pereţii secţiei de pediatrie a Institutului Fundeni vor fi pictaţi de studenţi de la UNARTE

20 de studenţi ai Facultăţii de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti UNARTE vor redecora spaţiul interior al secţiei de pediatrie din Institutul Clinic Fundeni din Capitală.

88 afișări
Imaginea articolului Bucureşti. Pereţii secţiei de pediatrie a Institutului Fundeni vor fi pictaţi de studenţi de la UNARTE

Bucureşti. Pereţii secţiei de pediatrie a Institutului Fundeni vor fi pictaţi de studenţi de la UNARTE

Proiectul derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila presupune execuţia unor lucrări de artă plastică ce constau în crearea unor decoraţiuni murale (tehnica acrilic), pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi. Decoraţiunile vor fi realizate de 20 de studenţi din anul II de studii.

„Decizia înfiinţării Fundaţiei UMFCD, Împreună pentru Educaţie şi Sănătate are ca bază fundamentală dezvoltarea, alături de o serie de parteneri din mediul de afaceri, cele ştiinţifice, culturale sau educaţionale, a unor proiecte sustenabile menite să vină atât în sprijinul studenţilor noştri cât, mai ales, în cel al semenilor aflaţi în suferinţă, iar un astfel de proiect, precum cel ce va demara la Institutul Clinic Fundeni reprezintă doar un început al reconfigurării clinicilor noastre universitare, în special cele de pediatrie” a declarat rectorul UMF Carol Davila, Viorel Jinga.

Proiectul este gândit în parteneriat cu reprezentanţii UNARTE.

„Prin asocierea cu UMFCD încercăm ca, prin acest frumos proiect să colorăm copilăria celor aflaţi în suferinţă, iar decoraţiunea murală ce va fi realizată la Institutul Clinic Fundeni propune o incursiune în universul copilăriei, în care predomină accentele ludice şi paleta cromatică cu colorit puternic, tonuri rafinate şi calde, menite să ofere o oază de bucurie şi speranţă într-un spaţiu dedicat vindecării” a declarat rectorul UNARTE, Cătălin Bălescu.

Lucrările vor fi realizate în luna iulie, iar costul materialelor va fi suportat integral de o companie din judeţul Călăraşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici