Bucureşti: Peste 1.800 de solicitări la Ambulanţă din noaptea de Revelion până vineri

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a înregistrat în ultimele 40 de ore, adică din 31 decembrie, ora 20.00, şi până vineri la prânz, peste 1.800 de solicitări, cele mai multe fiind pentru viroze cu febră mare, urmate de afecţiuni digestive şi cardiace, dar şi pentru come alcoolice, incendii şi decese.

48 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Peste 1.800 de solicitări la Ambulanţă din noaptea de Revelion până vineri

Bucureşti: Peste 1.800 de solicitări la Ambulanţă din noaptea de Revelion până vineri (Imagine: Mediafax Foto)

"Paleta afecţiunilor a fost în noaptea de Revelion şi zilele care au urmat foarte diversă. Am avut 233 de solicitări pentru infecţii respiratorii, urmate de 181 apeluri pentru afecţiuni digestive şi 112 cardiace, 67 de căzuţi în stradă, 57 de come, inclusiv alcoolice, 27 de accidente rutiere, 29 de incendii, 22 de traumatisme şi 15 sinucideri", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB), medicul Alis Grasu.

De asemenea, SAMB a fost abilitată ca în perioada sărbătorilor de iarnă să elibereze certificate constatatoare de deces.

Astfel, în intervalul 31 decembrie 2008 şi 2 ianuarie 2009 au fost înregistrate nouă decese, a mai spus directorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici