Bucureşti: Zece tone de peşte şi o tonă de icre, confiscate de poliţişti

Zece tone de peşte şi o tonă de icre au fost confiscate vineri de poliţiştii bucureşteni, în timpul unei acţiuni care a vizat mai multe pescării, prejudiciul fiind evaluat de anchetatori la aproximativ 500.000 de lei, a anunţat Poliţia Capitalei.

315 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Zece tone de peşte şi o tonă de icre, confiscate de poliţişti

Bucureşti: Zece tone de peşte şi o tonă de icre, confiscate de poliţişti (Imagine: Diana Iurkiewicz/ Mediafax Foto)

"Poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de Inspectoratul General al Poliţiei Române, au făcut verificări economico-financiare la sediile unor societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor din peşte", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Capitalei.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au descoperit, în urma verificărilor, peste zece tone de peşte şi peste o tonă de icre, pentru care nu existau acte de provenienţă sau aveau documente de achiziţie intracomunitară false.

În timp ce poliţiştii bucureşteni au verificat pescăriile, echipe de poliţişti ai IPJ Ilfov, Serviciului Regional de Poliţie Transporturi au verificat punctele de lucru ale mai multor firme din Bucureşti şi Ilfov care se ocupă cu vânzarea de mărfuri aduse din Turcia şi achiziţii intracomunitare din Bulgaria.

Prejudiciul provocat statului a fost estimat la 500.000 de lei.

În plus, pentru controlarea tirurilor care transportă astfel de mărfuri, au fost constituite filtre în judeţele Bihor, Arad, Constanţa, Giurgiu, pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti, precum şi pe Autostrada A1 şi Autostrada A2, formate din poliţişti rutieri şi de la investigarea fraudelor.

Astfel, în cadrul controalelor la pescării şi vizând produsele din Turcia şi Bulgaria, au fost verificate 50 de firme şi au fost constatate 60 de infracţiuni, dintre care 21 de evaziune fiscală, prejudiciul total fiind evaluat la peste 3 milioane de lei.

Poliţiştii au confiscat, în total, 31 de tone de legume, fructe, peşte şi icre, în valoare de peste 730.000 de lei.

În cursul zilei de joi, au fost verificate 67 de societăţi, iar în urma controalelor au fost constatate 53 de infracţiuni, din care 34 de evaziune fiscală. Prejudiciul total constatat de anchetatori a fost de 1.835.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate 104 tone de legume şi fructe, în valoare totală de 185.586 lei a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici