Bucureştiul va fi ridicat la rangul de metropolă

Bucureştiul va fi ridicat de la rangul de oraş de grad zero la rangul de metropolă, potrivit poiectului de Lege pentru Metropola Bucureşti şi Regimul Juridic al Capitalei, care se află în faza de finalizare, a anunţat, miercuri, Prefectura Bucureşti.

1614 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul va fi ridicat la rangul de metropolă

Bucureştiul va fi ridicat la rangul de metropolă (Imagine: Mediafax Foto)

Prefectul Capitalei, Ion Ţincu, a declarat, miercuri, la şedinţa Colegiului Prefectural, că proiectul de lege privind Metropola Bucureşti şi Regimul Juridic al Capitalei, urmează să fie finalizat, acesta stipulând că Bucureştiul va fi ridicat de la rangul de oraş de grad zero la rangul de metropolă, ceea ce va permite dezvoltarea unitară a oraşului, atât din punct de vedere socio-economic, cât şi edilitar.

Prefectura Ţincu arată că, "odată cu introducerea prin acte normative a conceptului de metropolă, "inexistent în acest moment în legislaţia românească, şi ridicarea Capitalei la rang de metropolă, va deveni posibilă", precum şi dezvoltarea zonei metropolitane adiacente.

Sursa citată adaugă că, la şedinţa Colegiului Prefectural al Municipiului Bucureşti, a fost prezentat bilanţul activităţii instituţiei din acest an, una dintre problemele evidenţiate de majoritatea participanţilor a fost lipsa sediilor sau desfăşurarea activităţii în clădiri cu un grad seismic ridicat.

Totodată, au fost prezentate priorităţile pe care instituţiile membre ale Colegiului Prefectural le au în vedere pentru 2009, între acestea fiind inclusă şi redimensionarea proiectelor de buget care au fost transmise ministerelor de resort.

Aceasta se bazează pe gradul ridicat de colectare a creanţelor bugetare anunţat de Direcţia Finanţelor Publice Bucureşti, din acest punct de vedere Bucureştiul ocupând locul doi pe ţară, şi pe faptul că autorităţile locale se aşteaptă ca o parte semnificativă a acestor sume să se întoarcă spre comunitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici