Budăi anunţă ce se întâmpla în 2019 cu pensiile şi recalcularea acestora

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că începând cu data de 1 septembrie punctul de pensie va fi de 1.265 lei, precizând că persoanele care nu au avut punctaj la grupe vor avea parte de recalculări la pensie.

4881 afișări
Imaginea articolului Budăi anunţă ce se întâmpla în 2019 cu pensiile şi recalcularea acestora

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă ce se întâmpla în 2019 cu pensiile şi recalcularea acestora

“Vom avea o lege a pensiilor. A fost aprobată în plenul Camerei Deputaţilor, care este corp decizional pe această lege. A fost atacată la Curtea Constituţională, aşteptăm pronunţarea Curţii. La 1 septembrie valoarea punţii de pensie va fi de 1.265 de lei. Ne vom ţine de cuvânt şi acel calendar al majorării valorii punctului de pensie va fi implementat, aşa cum am promis”, a anuţat, duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

De asemenea, Budăi anunţă că majorarea pensiilor a fost acordată, în avans, începând cu data de 1 iulie 2018.

“Noi am acordat aceste majorări în avans. Majorarea care trebuia să fie acum la 1 ianuarie 2019 a fost acordată de la 1 iulie 2018 cu mult peste rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a salariului mediu brut pe ţară. E un avans cu aceste creşteri şi vom continua să procedăm la fel. Creşterea pe care a trebuit să o acordăm la 1 ianuarie 2020 o vom acorda cu mult peste creşterea inflaţiei la 1 septembrie 2019”, a mai spus ministrul Muncii.

Totodată, Marius Budăi spune că tuturor persoanele care se încadrează în lege, şi nu au avut punctaj la grupe, le vor fi recalculate pensiile.

“Din 1 octombrie 2018 până la 1 octombrie 2019 toate acele persoane, pensionari care se încadrează în această lege, care nu au avut punctaj la grupurile de muncă, le vor fi recalculate pensiile cu menţiunea ca drepturile vor intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2018 iar în funcţie de momentul în care pensionarul va primi acasă decizia de recalculare va primi diferenţa de bani începând cu data de 1 octombrie 2018, indiferent de data la care a primit această decizie de recalculare”, a explicat Marius Budăi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici