Bugetarii păstrează salariul de merit şi fondul de premiere

Sindicatele şi reprezentanţii Ministerului Muncii au ajuns la un acord, luni, cu privire la păstrarea salariului de merit şi a fondului de premiere, dispărând din proiectul de ordonanţă de urgenţă prevederea care obliga ordonatorii de credite să ia măsuri privind reducerea cheltuielilor.

86 afișări
Imaginea articolului Bugetarii păstrează salariul de merit şi fondul de premiere

Bugetarii păstrează salariul de merit şi fondul de premiere (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Sindicatului Vameşilor şi Poliţiştilor "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii Ministerului Muncii şi cei ai sindicatelor au ajuns la un acord în privinţa articolelor 6,7 şi 20, cu privire la salariul de merit, fondul de premiere, sporuri pe care bugetarii le vor primi în continuarea, rămânând în divergenţă doar articolul privind indemnizaţia de conducere.

"A fost eliminat alineatul 2 din articolul 20, astfel că ordonatorii de credite nu vor mai putea lua măsuri de reducere a cheltuielilor, rămânând din acest articol doar alineatul 1, care este de fapt o repetiţie a legii bugetului", a explicat Lincu.

Preşedintele "Pro Lex" a subliniat că cele două părţi discută, la această oră, despre forma articolului privind indemnizaţia de conducere. "A rămas în divergenţă doar articolul cu privire la indemnizaţia de conducere. Şi acest spor se va acorda, dar nu am hotărât încă valoarea lui", a spus Lincu.

Reprezentanţii confederaţiei sindicale discută, la ora transmiterii acestei ştiri, cu cei ai Ministerului Muncii, aspecte legate de ordonanţa de urgenţă care prevede diminuarea drepturilor salariale ale bugetarilor.

Sindicaliştii susţin că ordonanţa nu respectă convenţiile anterioare privind salarizarea, realizate cu sindicatele şi transpuse în legi, că încalcă principiile dialogului social şi al concertării sociale în vederea obţinerii păcii sociale, precum şi principiile şi regulile negocierii, că afectează grav un drept câştigat şi este profund discriminatorie faţă de diferitele categorii de bugetari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici