Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat de comisiile parlamentare

Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat, vineri, de către comisiile de specialitate din Parlament, cu 76 de amendamente faţă de proiectul iniţial, care presupun fonduri suplimentare de un miliard de lei.

85 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat de comisiile parlamentare

Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat de comisiile parlamentare

Aproape toţi reprezentanţii comisiilor au avizat bugetul Transporturilor, înregistrându-se un singur vor "împotrivă", din partea senatorului independent Petre Petrescu, şi o abţinere, din partea lui Cătălin Drăguşanu (ALDE).

Amendamentele nu sunt fezabile şi vor fi respinse în comisiile de buget-finanţe, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Petrescu a afirmat că respinge proiectul întrucât în buget nu sunt cuprinse fonduri pentru studiul de fezabilitate privind construcţia autostrăzii Craiova - Lugoj.

Bugetul Transporturilor a fost avizat de parlamentarii din comisiile pentru transporturi din Camera Deputaţilor şi Senat.

Ministerul Transporturilor se finanţează integral de la bugetul de stat.

Instituţia va primi pentru anul viitor - în forma proiectului de buget propusă aprobării comisiilor de transport, fără a lua în calcul amendamentele acestora - 11,86 miliarde lei, în scădere cu 7,6% faţă de execuţia preliminată din acest an, de 12,84 miliarde lei.

Costescu a anunţat miercuri că în funcţie de rezultate suma pentru 2016 poate fi suplimentată însă cu 2 miliarde lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici