Buhuşi: Explozie soldată cu un rănit şi avarierea a opt apartamente

O explozie produsă, în noaptea de miercuri spre joi, într-un bloc din centrul oraşului Buhuşi, judeţul Bacău, s-a soldat cu rănirea unei persoane şi distrugerea tâmplăriei a opt apartamente.

7 afișări
Imaginea articolului Buhuşi: Explozie soldată cu un rănit şi avarierea a opt apartamente

Buhuşi: Explozie soldată cu un rănit şi avarierea a opt apartamente

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, cauza cea mai probabilă a fost acumularea de gaze într-un apartament aparţinând unui bărbat, în vârstă de 28 de ani, care îşi încălzea locuinţa folosind aragazul.

La un moment dat, dintr-un motiv deocamdată nestabilit de către anchetatori, toate cele patru ochiuri ale maşinii de gătit s-au stins, deflagraţia producându-se în momentul în care tânărul a încercat să-şi aprindă o ţigară. Bărbatul a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, cu arsuri de gradele II şi III pe mâini, faţă şi ceafă.

Suflul exploziei a smuls trei uşi de la intrări în apartamente, deteriorarea altor cinci şi spargerea geamurilor de la alte trei locuinţe, precum şi a celor de pe casa scării, de la etajul unde a avut loc deflagraţia.

"S-a constituit o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenă, Inspectoratului în Construcţii al Judeţului Bacău şi Primăriei, pentru a se face o evaluare exactă a pagubelor produse de explozie, precum şi pentru a se stabili dacă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului. Din primele estimări, au fost observate crăpături pe pereţii din apartamentul unde a avut loc deflagraţia. În momentul de faţă, nu mai există niciun alt pericol de explozie, având în vedere că echipele de la E.ON Gaz sosite la faţa locului au luat măsurile de siguranţă, astfel încât să nu aibă loc şi alte evenimente de acest gen", a declarat Corneliu Cotumbeanu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Autorităţile locale urmează ca, în cursul zilei de joi, să remedieze tâmplăria afectată de explozie, astfel încât locatarii să nu aibă de suferit în plină iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici