Bulgarul prins cu 171 kg de muguri de canabis, achitat parţial pe motiv că nu ştia ce transportă

Bulgarul Georgiev Ivaylov Ivanov, prins în aprilie de procurorii DIICOT Craiova după ce în tirul său a fost găsită o cantitate de 171 de kilograme de muguri de canabis, în valoare de un milion de euro, a fost achitat pentru infracţiunea de trafic de droguri pe motiv că nu ştia ce transportă.

210 afișări
Imaginea articolului Bulgarul prins cu 171 kg de muguri de canabis, achitat parţial pe motiv că nu ştia ce transportă

Bulgarul prins cu 171 kg de muguri de canabis, achitat parţial pe motiv că nu ştia ce transportă (Imagine: Darius Mitrache / MediafaxFoto)

În schimb, cetăţeanul bulgar a fost condamnat de către magistraţii Tribunalului Dolj la doi de închisoare cu suspendare pentru că a prezentat acte false la frontieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii Tribunalului Dolj au dat soluţia în acest dosar la finele săptămânii trecute, iar decizia a fost publicată, luni, pe portalul instanţei. Potrivit acestuia, magistraţii au decis să-l achite pe cetăţeanul bulgar, deşi a fost prins cu maşina plină de muguri de canabis chiar în momentul în care încerca să treacă frontiera.

Judecătorii au decis să-l achite pe cetăţeanul bulgar pentru că acesta a declarat că nu ştia ce transportă în tir.

Tribunalul Dolj l-a condamnat însă pe bulgar la doi ani de închisoare cu suspendare fiindcă a prezentat documente false la frontieră, întrucât marfa declarată trebuia transportată cu un alt camion.

Procurorii DIICOT sunt nemulţumiţi de decizia magistraţilor şi au atacat-o deja cu apel.

Surse din cadrul DIICOT susţin că este aproape imposibil ca şoferul să nu fi ştiut ce anume transporta, mai ales că el a preferat să meargă în Olanda prin România, în condiţiile în care făcea un ocol de aproape 400 de kilometri, faţă de drumul cel mai scurt care este prin Serbia. Mai mult decât atât, şoferul a declarat că marfa a fost încărcată pe un câmp dintr-un alt camion, ceea ce ar fi trebuit să-i dea de gândit.

La data de 28 aprilie, bulgarul a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Vidin - Calafat, în automarfarul pe care îl conducea fiind descoperită cantitatea de 171 de kilograme de muguri de canabis. Drogurile de risc erau ascunse, prin metoda "capac", în cutiile cu marfă, transportate în autovehicul.

Transportul de droguri urma să tranziteze teritoriul României, având ca destinaţie Olanda, valoarea drogurilor fiind de aproximativ 1.000.000 de euro.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de Poliţie Judiciară din cadrul BCCO Craiova, lucrători din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Dolj şi cu suportul tehnic şi informativ al SRI. Drogurile au fost confiscate de către poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici