Burcea, ANAT: România nu face o prioritate din a aduce turişti străini şi nu stimulează incoming-ul

România nu face o prioritate din a aduce turişti străini pentru că nu stimulează cele 15 agenţii care fac incoming, însă sprijină în schimb turoperatorii germani, care aduc puţini turişti, a declarat agenţiei MEDIAFAX Alin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

226 afișări
Imaginea articolului Burcea, ANAT: România nu face o prioritate din a aduce turişti străini şi nu stimulează incoming-ul

Burcea, ANAT: România nu face o prioritate din a aduce turişti străini şi nu stimulează incoming-ul

Potrivit lui Burcea, în România sunt circa 1.500 de agenţii care duc români în străinătate şi doar 15 agenţii aduc străini în România.

"România nu a făcut o prioritate din a aduce turişti străini sau s-a făcut doar declarativ. În acest moment România are spre cheltuială pentru promovare 54 de milioane de euro pentru doi ani. S-au discutat în Consiliul Consultativ, dar dacă s-au dat în ultimii zece ani 250.000 de euro la TUI, şi la Dertour... Noi suntem leşinaţi să apărem în catalogul TUI şi al celorlaţi turoperatori germani, e foarte bine, dar aduc 10.000 de turişti şi nu ştiu dacă rămânem cu 25 de euro de turist. Deci nu am adus bani în România", a spus Burcea.

El a afirmat că România a dat 250.000 de euro concernului TUI, care are cifră de afaceri "cât PIB-ul României", dar nu sprijină cele 15 agenţii autohtone.

"Când vine vorba de TUI, avem sute de mii de euro, dar când e vorba să le dăm celor 15 agenţii care aduc străini, într-o formă permisă de lege, spunem că nu se poate şi că nu avem bani. Comunitatea Europeană nu ne dă voie să le dăm nimic celor 15 agenţii, dar ne permite să dăm 250.000 de euro către TUI. În mintea mea, lucrurile acestea nu se mariază", a adăugat Burcea.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, aproximativ 1,6 milioane de turişti străini au vizitat anul trecut România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici