Buzău: Anchetă în cazul unui bebeluş mort în condiţii suspecte

Procurorii au declanşat o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de patru luni, din localitatea buzoiană Unguriu, care a decedat în condiţii suspecte, mama acestuia spunându-le anchetatorilor că l-a lăsat pe copil singur într-o cameră, iar când s-a întors l-a găsit decedat.

57 afișări
Imaginea articolului Buzău: Anchetă în cazul unui bebeluş mort în condiţii suspecte

Anchetă în cazul unui bebeluş mort în condiţii suspecte

Potrivit procurorului Iulian Mocanu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, bebeluşul a murit joi dimineaţă, în jurul orei 10.15.

Din primele cercetări a reieşit că bebeluşul, în vârstă de patru luni, a fost lăsat singur într-o încăpere de către mama sa, care a plecat în curte. La întoarcere, femeia l-a găsit pe copil cu faţa în jos şi cu buzele învineţite. În cameră a mai fost găsită şi o soră a minorului, cu o cană în mână.

Părinţii bebeluşului au dus de urgenţă copilul la dispensarul din localitatea Unguriu, unde cadrele medicale au constatat decesul acestuia.

Conform procurorului Iulian Mocanu, pe corpul copilului nu au fost găsite urme de violenţă, cercetările fiind continuate în funcţie de concluziile medicilor legişti.

Părinţii bebeluşului mort sunt doi concubini care mai au în grijă patru copii. Vecinii au declarat după moartea bebeluşului că cei patru copii trăiesc într-o casă insalubră, că tatăl consumă frecvent alcool şi că are momente când este foarte agresiv.

De asemenea, bunicul copiilor le-a declarat anchetatorilor că nepoţii săi nu sunt în siguranţă alături de cei doi concubini şi că nu au nici un viitor dacă rămân în familia respectivă.

Direcţia pentru protecţia Drepturilor Copilului Buzău a fost sesizată, joi, cu privire la moartea bebeluşului.

La ora transmiterii acestei ştiri părinţii copilului sunt audiaţi de anchetatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici