Buzău: Carantină în douăsprezece localităţi din cauza rabiei

Autorităţile sanitar-veterinare din Buzău sunt în alertă după creşterea, în ultimele săptămâni, a numărului focarelor de rabie, până acum fiind instituită carantina de gradul trei în douăsprezece localităţi din judeţ.

1 afișare

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, medicul Marijan Milea, focare de rabie au fost confirmate în localităţile Pietroasele, Grebănu, Vintilă Vodă, Pîrscov, Brăieşti, Costeşti, Haleş, Vipereşti, Cernăteşti şi Balta Albă.

Ultimul focar de rabie a fost confirmat, luni, în comuna Mînzăleşti, după ce proprietarul unei bovine şi-a dat seama că animalul este turbat. Ajutat de încă doi vecini, omul a sacrificat vita şi a îngropat-o. Toate cele trei persoane care au intrat în contact cu animalul bolnav au fost trimise pentru vaccinare la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

Conform sursei citate, în cele mai multe cazuri rabia a fost răspândită la animale din curţile oamenilor de vulpi turbate care coboară din pădure în comunităţile de oameni.

Luni, prefectul judeţului Buzău, Gabriel Balaban, a cerut Direcţiei Sanitar Veterinare elaborarea unui plan de măsuri în regim de urgenţă pentru prevenirea şi combaterea rabiei. În funcţie de rezultate, Balaban ia în calcul posibilitatea ca pentru prevenirea rabiei să intervină şi alte instituţii de la nivelul judeţului.

Cea mai gravă situaţie generată de numărul cazurilor de rabie în Buzău a fost semnalată în urmă cu trei ani, când medicii au confirmat peste 130 de focare în întreg judeţul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici