Buzău: Peste 1.200 de contestaţii la bacalaureat, mai mult de jumătate fiind la Limba română

Peste 1.200 de contestaţii au fost depuse, în judeţul Buzău, după afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat, mai mult de jumătate dintre cererile de recorectare vizând lucrările la Limba română, în timp ce în Vrancea s-au înregistrat circa 580 de contestaţii.

303 afișări
Imaginea articolului Buzău: Peste 1.200 de contestaţii la bacalaureat, mai mult de jumătate fiind la Limba română

Buzău: Peste 1.200 de contestaţii la bacalaureat, mai mult de jumătate fiind la Limba română (Imagine: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, după aflarea rezultatelor la bacalaureat au fost depuse 1.227 de contestaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai mult de jumătate dintre acestea - 628 - au fost depuse pentru recorectarea lucrărilor la Limba română, alte 147 de cereri fiind depuse la Istorie şi 129 la Geografie.

"Deşi subiectele la Limba română au părut foarte uşoare, notele nu au fost extraordinare. Din punctul meu de vedere, există două categorii de copii, unii cărora nu le ieşea media şi o altă categorie la care admiterea se face pe baza mediei la Bac şi au nevoie de note cât mai mari", a declarat Daniela Palcău, inspector şcolar general adjunct.

În Buzău, procentul de promovare a bacalaureatului înainte de rezolvarea contestaţiilor este de 69,6, în creştere cu 7,9 puncte procentuale faţă de anul trecut.

În judeţul Vrancea, potrivit reprezentanţilor ISJ, au fost depuse 586 de contestaţii.

Dintre acestea, 259 vizează lucrările la Limba română, 98 pe cele la Biologie, la Matematică au fost depuse 91 de cereri de recorectare şi câte 55 de contestaţii la Istorie şi Geografie.

Contestaţiile vor fi admise dacă există diferenţe între nota iniţială şi cea obţinută în urma recorectării de minim 50 de sutimi. Nu întotdeauna însă recorectarea lucrării înseamnă puncte în plus pentru elevi, fiind şi cazuri în care pot fi scăzute notele obţinute iniţial. La notele peste 9,50 fiecare sutime în plus sau în minus va fi operată la nota iniţială.

Rezultatele finale din sesiunea de bacalaureat iunie-iulie 2015 vor fi afişate vineri.

În Vrancea, procentul de promovare înainte de contestaţii a fost 70,4, în creştere faţă de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici