Buzău: Un militar şi-a împuşcat mortal soţia cu arma din dotare, apoi s-a sinucis - VIDEO

Un militar în vârstă de 34 de ani şi-a împuşcat mortal soţia cu arma din dotare, iar apoi s-a sinucis, incidentul având loc într-o benzinărie din Buzău în noaptea de luni spre marţi. Potrivit anchetatorilor, cele două cadavre au fost descoperite, luni noapte, în jurul orei 01.40, de un tânăr de 17 ani care intrase într-o benzinărie din Buzău cu gândul de a-şi cumpăra ţigări.

675 afișări
Imaginea articolului Buzău: Un militar şi-a împuşcat mortal soţia cu arma din dotare, apoi s-a sinucis - VIDEO

Buzău: Un militar şi-a împuşcat mortal soţia cu arma din dotare, apoi s-a sinucis (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Speriat, adolescentul a cărui mamă îl aştepta afară şi-a anunţat părintele că două cadavre se aflau pe podea, moment în care în zonă au ajuns şi angajaţii firmei de pază. Aceştia au anunţat Poliţia, în urma cercetărilor oamenii legii identificând cele două cadavre, precum şi arma cu care s-a tras, un pistol militar de tip Carpaţi, fiind folosite trei gloanţe.

"Fusesem să o iau pe mama de la lucru, de la un bar din apropiere şi în drum spre casă am intrat să-mi cumpăr ţigări. În spatele tejghelei, am observat cele două cadavre pline de sânge şi am ieşit afară să o strig pe mama. Atunci au apărut doi agenţi de la firma de pază care au anunţat imediat Poliţia", a declarat tânărul care a descoperit cadavrele.

Ancheta a stabilit că arma îi aparţine lui Ion Aniţoiu de 34 de ani, sergent major la Unitatea Militară 01654 din Mărăcineni, judeţul Buzău.

Incidentul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere din incinta benzinăriei. Astfel, bărbatul şi-a ucis soţia cu două focuri de armă, apoi s-a sinucis.

Anchetatorii au stabilit că puţin după miezul nopţii, bărbatul care se pare că era de serviciu a fugit din post cu arma din dotare şi a venit la benzinărie, unde soţia sa era de serviciu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, sergentul major Ionel Aniţoiu, aflat în serviciu la Unitatea Militară 01654 Buzău a părăsit fără aprobare unitatea, având asupra sa un pistol de calibru 7,65 milimetri şi muniţia aferentă.

Video Stirileprotv.ro

Bărbatul a venit cu maşina personală, a parcat-o într-un loc ferit, s-a schimbat de hainele militare care au fost găsite în autoturism, după care a mers la benzinăria unde lucra soţia sa.

Camerele de supraveghere au arătat că cei doi s-au certat câteva minute, după care militarul a scos pistolul pe care îl avea la piept şi a împuşcat-o pe femeie de două ori în cap. La câteva secunde, bărbatul a îndreptat arma înspre el şi s-a împuşcat, cele două cadavre fiind descoperite unul lângă altul.

Potrivit procurorului criminalist de caz, Iulian Mocanu, cei doi soşi erau în proces de divorţ.

"Potrivit cercetărilor, evenimentul petrecut între cei doi soţi aflaţi în proces de divorţ a avut loc pe fondul unui conflict spontan după ce bărbatul a intrat în benzinărie şi au avut un scurt schimb de replici. Femeia a apăsat butonul de panică, iar soţul s-a descheiat la geacă, a scos pistolul, a tras două gloanţe în soţia sa după care, la foarte scut timp, si-a pus capăt zilelor",a spus Mocanu.

Cei doi soţi aveau copii gemeni, un băiat şi o fată de 11 ani care de când soţii se aflau în divorţ locuiau separat, fiecare la unul dintre părinţi.

Militarul de 34 de ani se întorsese în septembrie 2010 dintr-o misiune în Afganistan.

Potrivit unui comunicat al MApN, Parchetul Militar şi o comisie din cadrul UM 01654 cercetează circumstanţele producerii evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici