Cadavrele a 16 cai, descoperite într-o comună din Argeş (Video)

Cadavrele a şaisprezece cai au fost descoperite vineri seara la marginea localităţii argeşene Mărăcineni.

603 afișări
Imaginea articolului Cadavrele a 16 cai, descoperite într-o comună din Argeş (Video)

Cadavrele a 16 cai, descoperite într-o comună din Argeş

Potrivit comisarului Dan Militaru de la IJP Argeş, cabalinele au fost gasite de câţiva copii din comună care treceau prin zonă, aceştia anunţându-şi imediat părinţii şi autorităţile.

La faţa locului au venit reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Primăriei Mărăcineni .

“Am descoperit la locul indicat de copii cadavrele a 16 cai. Din relatările unor localnici se pare că animalele au fost aduse de o maşină de tonaj, care căra pietriş de regulă şi care le-a basculat la marginea localităţii Mărăcineni. Urmează să facem cercetări pentru a stabili provenienţa cailor morţi şi a condiţiilor în care au decedat”, a declarat comisarul Militaru.

Potrivit lui Nicolae Şerban, primarul comunei Mărăcineni, caii nu provin de pe raza localităţii şi în mod cert au fost aduşi şi abandonaţi de la mare distanţă.

Cei 16 cai ale căror cadavre au fost găsite, vineri seară, la marginea localităţii argeşene Mărăcineni au murit, cel mai probabil, asfixiaţi, din cauza condiţiilor necorespunzătoare de transport, relevă datele preliminare ale necropsiei efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară Argeş.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş au încheiat, sâmbătă, necropsia cailor morţi descoperiţi în comuna Mărăcineni, după ce au prelevat probe din cadavrele acestora. Potrivit dr. Ion Barloiu. de la DSV Argeş, din primele cercetări reiese că cei 16 căi găsiţi sâmbătă noaptea de câţiva copii care treceau prin zonă au murit, cel mai probabil, din cauza condiţiilor necorespunzătoare de transport a acestora, practic asfixiaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vom finaliza raportul de cercetare a cauzelor morţii, dar aceasta este o primă concluzie. Caii nu au avut aer în timpul transportului acestora şi au murit asfixiaţi. Este cert că nu au alte leziuni şi nu au murit din cauza altor boli. Sunt cai robuşti, sănătoşi, cu vârste cuprinse între doi şi şapte ani, sunt cai de herghelie sau de târg şi este absolut inexplicabil cum au ajuns la gunoi. Vom finaliza, după cercetarea microcipurilor animalelor, acţiunea de identificare a proprietarului sau a persoanei care a efectuat acest transport", a declarat dr Ion Barloiu, de la Direcţia Sanitar Veterinară Argeş.

La faţa locului, au venit reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Primăriei Mărăcineni. Din primele cercetări, a reieşit că animalele nu sunt din zonă, iar sătenii spun că au văzut într-una din zile o basculantă care a adus caii în zonă, dar nu i-au reţinut numărul de înmatriculare.

În cursul zilei de sâmbătă, toţi caii au fost ridicaţi de lucrătorii unei societăţi specializate în astfel de operaţiuni şi transportaţi la Ploieşti.

"Astăzi (n.r. - sâmbătă) cele 16 cadavre ale cailor au fost preluate de către oamenii unei firme de profil şi au fost transportaţi la un incinerator din Ploieşti. Cert este faptul că animalele nu sunt de la noi din zonă, iar noi avem societate de salubrizare în comună şi niciun localnic nu-şi permite să arunce 16 cai la cuva lacului de acumulare de la Mărăcineni. E clar că cineva din afară şi-a permis o astfel de faptă reprobabilă, iar autorul sau autorii riscă o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi trei ani, conform noii legislaţii, pentru abandonarea acestor animale", a declarat Nicolae Şerban, primarul comunei argeşene Mărăcineni.

La ora transmiterii ştirii, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili locul de provenienţă al cailor morţi, proprietarul acestora şi împrejurările în care a avut loc decesul animalelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici