Cadavrul unei femei, ţinut 12 ore într-un salon alături de paciente

O comisie de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a început, vineri, o anchetă pentru a stabili cauzele şi persoanele care se fac vinovate de faptul că trupul neînsufleţit al unei femei a stat, timp de circa 12 ore, în acelaşi salon cu alte paciente ale Secţiei de Pneumoftiziologie.

46 afișări

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Doina Motan, a declarat, vineri, că o pacientă în vârstă de 64 de ani internată în Secţia de pneumoftiziologie a unităţii, cu diagnosticul “tuberculoză extinsă suprainfectată”, asociată cu alte afecţiuni, a murit, în cursul nopţii de miercuri spre joi, cadavrul acesteia rămânând timp de mai multe ore în salonul unde se aflau şi alte paciente.

Motan a spus că după cele două ore prevăzute de legislaţie personalul medico-sanitar ar fi trebuit să ia măsuri pentru transportul cadavrului într-o altă încăpere, până în cursul dimineţii, când ar fi trebuit transferat la morga spitalului.

Ea a subliniat că personalul de serviciu ar fi trebuit ca şi pe parcursul celor două ore obligatorii în care cadavrul a stat în pat să recomande celorlalte paciente, în măsura în care era posibil acest lucru, să meargă să stea în alte încăperi, fie în sala de mese, fie în cea de tratament, însă acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce a stârnit nemulţumiri.

Motan a precizat că femeia moartă a rămas în salon până în cursul dimineţii, când s-a schimbat tura, apoi alte câteva ore întrucât maşina de transportat cadavre se afla pe teren şi nu a putut să preia corpul femeii în momentul în care personalul secţiei a cerut acest lucru.

Potrivit sursei citate, o comisie de disciplină din cadrul spitalului derulează o anchetă la Secţia de Pneumoftiziologie, pentru a determina cu exactitate cauzele producerii incidentului şi pentru a se stabili cine se face vinovat de crearea acestei situaţii, după care vor fi propuse sancţiuni.

Directorul spitalului a mai spus că personalul medico-sanitar trebuie să aibă o atitudine civilizată faţă de pacienţi şi familiile acestora şi că este regretabil că s-a întâmplat un astfel de incident.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici