Cadavrul unui bebeluş muşcat de câini, găsit lângă un tomberon, în curtea Spitalului Tg. Cărbuneşti

Cadavrul unui nou-născut muşcat de câini a fost găsit, joi, lângă un tomberon din curtea Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, Poliţia deschizând o anchetă în acest caz.

356 afișări
Imaginea articolului Cadavrul unui bebeluş muşcat de câini, găsit lângă un tomberon, în curtea Spitalului Tg. Cărbuneşti

Cadavrul unui bebeluş muşcat de câini, găsit lângă un tomberon, în curtea Spitalului Tg. Cărbuneşti (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Directorul spitalului din Târgu Cărbuneşti, medicul Constantin Târziu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că o asistentă din cadrul unităţii medicale a observat lângă un tomberon o pungă în care se afla cadavrul unui nou-născut.

După ce cadrele medicale au constatat că, într-adevăr, este vorba despre un bebeluş mort, au anunţat Poliţia.

Directorul unităţii medicale a precizat că picioarele bebeluşului era muşcate, cel mai probabil, de un câine, menţionând, totodată, că identitatea mamei nu este cunoscută.

"Cu certitudine nu este vorba de vreo pacientă a noastră pentru că noi nu am mai avut naşteri de trei-patru zile. Cel mai probabil a fost adus aici şi aruncat, deşi nu înţeleg de ce", a spus Târziu.

Anchetatori: Mama nou-născutului găsit mort nu este pacientă a Spitalului din Târgu Cărbuneşti

Procurorul de caz Emil Moţa de la Parchetul Tribunalului Gorj a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că, după verificările făcute în saloanele Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, este exclusă ipoteza ca vreuna dintre paciente să îşi fi abandonat fătul.

El a precizat că bebeluşul a fost născut la termen, medicii legişti urmând să stabilească, vineri, dacă acesta a fost născut viu.

"Din primele acte de cercetare existente la dosarul cauzei rezultă că fătul era născut la termen. Urmează să vedem în ce condiţii a fost abandonat. În orice caz este cert că mama fătului nu este una dintre paciente", a spus procurorul Emil Moţa.

Conform sursei citate, anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze privind circumstanţele în care bebeluşul a ajuns în curtea spitalului, cea mai vehiculată fiind aceea că ar fi fost aruncat peste gardul unităţii sanitare.

La rândul său, directorul spitalului, Constantin Târziu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că ultima naştere de la Spitalul Târgu Cărbuneşti a fost înregistrată în 15 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici