Călăraşi: Aproape 130 de gospodării şi peste 3.800 de hectare de teren inundate de Dunăre

Aproape 130 de gospodării şi peste 3.800 de hectare de teren din mai multe localităţi din judeţul Călăraşi au fost inundate în urma revărsării Dunării, al cărei debit a ajuns, luni, la 12.580 de metri cubi pe secundă, prognoza indicând o scădere a nivelului fluviului pentru zilele următoare.

262 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Aproape 130 de gospodării şi peste 3.800 de hectare de teren inundate de Dunăre

Călăraşi: Aproape 130 de gospodării şi peste 3.800 de hectare de teren inundate de Dunăre (Imagine. Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit specialiştiilor Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Călăraşi, 129 de gospodării, 3.848 de hectare de teren, dintre care 1.610 hectare de izlaz şi 2.238 hectare de teren arabil, precum şi 11.000 de hectare de pădure au fost inundate în urma creşterii nivelului Dunării.

Localităţile afectate de inundaţii sunt Călăraşi, Olteniţa, Roseti, Dichiseni, Unirea, Jegălia, Borcea, Modelu, Căscioarele, Chirnogi, Ulmeni, Chiselet, Mânăstirea, Dorobanţu, Ciocăneşti, Grădiştea şi Spanţov.

Totodată, cele mai multe suprafeţe afectate de revărsarea apelor sunt Unirea, cu 1.062 de hectare, Roseti, cu 904,5 hectare, Borcea, cu 650 de hectare, Dichiseni, cu 564 de hectare şi Jegălia, cu 402 hectare.

Dunărea a ajuns, luni, la cota de 594 de centimetri, la postul hidrometric Călăraşi, cu 44 de centimetri peste cota de atenţie, debitul fiind de 12.580 de metri cubi pe secundă.

Reprezetanţii SGA Călăraşi au precizat că prognoza pentru următoarele zile indică o scădere a nivelului Dunării la postul hidrometric Călăraşi, la o cotă de aproximativ 357 de centimetri şi un debit de 8.117 metri cubi pe secundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici