Călăraşi: Trei bărbaţi care voiau să înşele un bătrân prin metoda "accidentul", prinşi de Poliţie

Trei bărbaţi din Călăraşi care voiau să înşele, prin metoda "accidentul", un bătrân de 85 de ani din comuna Ileana au fost prinşi de poliţişti marţi, respectiv chiar în ziua în care oamenii legii au făcut zeci de percheziţii la persoane suspectate în cazuri similare.

434 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Trei bărbaţi care voiau să înşele un bătrân prin metoda "accidentul", prinşi de Poliţie

Călăraşi: Trei bărbaţi care voiau să înşele un bătrân prin metoda "accidentul", prinşi de Poliţie (Imagine: Diana Iurkiewicz/ Mediafax Foto)

Cei trei, cu vârste între 29 şi 41de ani, au fost prinşi în flagrant de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, după ce au încercat să-l înşele pe bătrân susţinând că nepotul acestuia a fost implicat într-un accident rutier, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Română.

Aceştia i-au cerut bătrânului, telefonic, 7.000 de lei, şi s-au dus la locuinţa acestuia, pentru a primi banii. Acolo, însă, ei erau aşteptaţi de poliţişti, astfel că au încercat să fugă cu o maşină.

Pentru prinderea lor, poliţiştii au tras mai multe focuri de avertisment, fără să fie înregistrate victime.

Fapta celor trei a fost sesizată de vecinul victimei, înainte cu câteva ore de realizarea flagrantului, după ce bătrânul i-a cerut un împrumut, motivând că nepotul său ar fi fost implicat într-un accident rutier.

Tot marţi, poliţiştii au făcut 14 percheziţii în penitenciarele Galaţi, Iaşi, Craiova, Tulcea, Mărgineni-Giurgiu şi la 42 de adrese din Bucureşti şi 11 judeţe, la persoane suspectate de înşelăciuni telefonice prin metoda "accidentul".

Percheziţiile au fost făcute în şapte dosare penale în care sunt învinuite mai multe persoane încarcerate, unele dintre acestea fiind condamnate la detenţie pe viaţă pentru omor deosebit de grav, s-a arătat într-un comunicat de presă comun al Parchetului Tribunalului Bucureşti şi Poliţiei Capitalei.

Persoanele suspectate de înşelăciuni prin metoda "accidentul" cereau de la cei pe care îi sunau între 2.000 şi 25.000 de lei, spunând că banii vor ajunge la victimele rănite de rudele acestora, pentru a nu depune plângeri penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici