Călătorii ar putea cere despăgubiri pentru că nu pot folosi metroul

Directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, a spus că Regia va înregistra pierderi de pe urma grevei angajaţilor de la metrou, iar călătorii ar putea cere despăgubiri pentru că nu pot folosi metroul marţi, până la ora 16.00.

21 afișări
Imaginea articolului Călătorii ar putea cere despăgubiri pentru că nu pot folosi metroul

Călătorii ar putea cere despăgubiri pentru că nu pot folosi metroul (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Gheorghe Udrişte a precizat că urmează să cuantifice pagubele produse de grevă la sfârşitul zilei, care "cu siguranţă există", deoarece peste 350.000 de călători care folosesc în mod uzual metroul în intervalul cuprins între orele 5.00 -16.00 nu mai pot utiliza acest mijloc de transport.

Astfel, aceştia ar putea cere daune din cauza acestui lucru, spune oficialul Metrorex.

La rândul său, secretarul general al USLM, Florin Crişu, a precizat că Metrorex nu pierde nimic din cauza grevei, deoarece salariaţii nu sunt plătiţi pe perioada protestului şi se face şi economie de energie.

"Nu e vorba de nicio pagubă a Metrorexului în urma grevei pentru că salariaţii din orice domeniu nu primesc bani atât timp cât sunt în grevă şi în plus Metrorex nu consumă energie în intervalul 5.00-16.00" a spus Florin Crişu.

Mijloacele RATB erau aglomerate marţi dimineaţa din cauza grevei angajaţilor de la Metrorex, care au oprit lucrul între orele 4.00 şi 16.00, fiind nemulţumiţi de lipsa unei oferte din partea administraţiei privind majorarea salariilor.

Directorul general al RATB, Gheorghe Aron, a declarat, luni, că aproximativ 200 de mijloace de transport în comun vor fi scoase pe arterele Capitalei, marţi, 47 de linii de transport urmând să fie suplimentate pentru a suplini metroul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici