Căldura a topit mare parte din zăpada de la munte, unele pârtii fiind impracticabile

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au topit, pe alocuri, zăpada de pe pârtiile din staţiunile prahovene Azuga şi Sinaia, unele pârtii devenind impracticabile pe anumite porţiuni din cauza stratului prea subţire de zăpadă.

71 afișări
Imaginea articolului Căldura a topit mare parte din zăpada de la munte, unele pârtii fiind impracticabile

Căldura a topit mare parte din zăpada de la munte, unele pârtii fiind impracticabile

Unele dintre pârtiile din staţiunile Sinaia şi Azuga sunt imposibil de coborât cu schiurile sau snow-board-urile, din cauza căldurii din ultimele zile care a topit zăpada. Pe pârtii au apărut chiar bolovani şi bucăţi de pământ.

Potrivit primarului de la Azuga, Adrian Purcaru, în staţiune - dat fiind că pârtiile sunt situate la o altitudine relativ mică prin comparaţie cu cele din Sinaia - se mai poate schia bine doar pe zonele de la baza pârtiilor, care au fost acoperite de zăpadă artificială de la instalaţii.

Purcaru a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că în zonele din partea superioară a pârtiilor au apărut bolovani şi pământ prin stratul de zăpadă, "care în ultimele zile s-a topit".

Şi la Sinaia starea unora dintre pârtiile din staţiune a fost afectată de vremea caldă din ultimul timp. Marian Panait, consilier la Primăria Sinaia, a declarat pentru MEDIAFAX că pe pârtia cunoscută sub numele de "Carp" se poate schia numai până la altitudinea de 1.500 de metri, din cauză că, mai jos, zăpada a început sã se topească pe unele porţiuni.

Panait a precizat că pe pârtia Valea Dorului, aflată la 2.000 de metri altitudine, zăpada încă nu s-a topit

Pârtia Kalinderu din Buşteni oferă şi ea condiţii bune pentru practicarea schiului. Administratorul pârtiei, Ion Vasilescu, a declarat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, zăpada a fost bătătorită cu utilajele şi că, deşi inclusiv la Buşteni a fost mai cald decât este normal să fie în această perioadă, nu există nicio porţiune de pe pârtie pe care să nu se poată schia.

"Cred că încă două week-end-uri de acum înainte se va mai putea schia pe Kalinderu", a spus, sâmbătă, administratorul acestei pârtii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici