Căldura şi apa caldă se vor scumpi cu 10%, începând cu noiembrie

Bucureştenii vor plăti facturi mai mari cu 10 la sută, începând din luna noiembrie, pentru a beneficia de apă caldă şi căldură, potrivit unui proiect de hotărâre privind stabilirea preţului local de referinţă al gigacaloriei ce va fi discutat vineri, în şedinţa CGMB.

1 afișare
Imaginea articolului Căldura şi apa caldă se vor scumpi cu 10%, începând cu noiembrie

Căldura şi apa caldă se vor scumpi cu 10%, începând cu noimebrie

Potrivit proiectului de hotărâre, preţul local de referinţă al gigacaloriei va fi de 119 lei, începând cu 1 noiembrie, faţă de 107,5 lei cât a fost până în prezent.

RADET Bucureşti a solicitat o creştere de 40 la sută a tarifelor pentru transportul şi distribuţia energiei termice către locuinţele bucureştenilor, însă Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor de Gospodărire Comunală (ANRSC) a propus Guvernului o majorare cu 28 la sută a preţului de referinţă al gigacaloriei.

Potrivit oficialilor municipali, doar zece procente din diferenţa de preţ rezultată în urma majorării va fi suportată de populaţie, restul de 18 la sută urmând să fie acoperit din subvenţiile alocate din bugetul municipal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici