Calea ferată Râmnicu Vâlcea-Sibiu, avariată din cauza unui TIR

Calea ferată Râmnicu Vâlcea - Sibiu a fost avariată pe o lungime de 34 de metri, din cauza unui TIR care a ajuns pe şine după ce s-a ciocnit cu un autoturism BMW, angajaţii CFR Infrastructură urmând să înlocuiască porţiunea avariată după ridicarea autovehiculului de tonaj greu de pe terasament.

52 afișări
Imaginea articolului Calea ferată Râmnicu Vâlcea-Sibiu, avariată din cauza unui TIR

Calea ferată Râmnicu Vâlcea-Sibiu, avariată din cauza unui TIR (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, Emil Musulete, TIR-ul era încărcat cu piese metalice grele, iar după impactul cu şinele de cale ferată acestea s-au ondulat pe o distanţă de aproximativ 34 de metri.

"În zonă este aşteptată macaraua care să ridice acest TIR de pe calea ferată, iar după aceea va trebui să se intervină pentru înlocuirea şinelor de cale ferată, afectate pe o distanţă de aproximativ 34 de metri. TIR-ul este încărcat cu profile metalice şi are o greutate considerabilă. În apropiere, a fost oprit şi un tren, dar probabil că, aflând că va mai dura operaţiunea de ridicare a TIR-ului şi de refacere a căii ferate, călătorii se vor îndrepta spre maşini de ocazie pentru a pleca din zonă. Oricum, toate trenurile dinspre Vâlcea spre Sibiu şi invers au fost oprite în gările în care se aflau în momentul când a apărut accidentul", a declarat Emil Musulete.

La locul incidentului, este aşteptată macaraua de mare tonaj care să ridice TIR-ul de pe terasament.

Traficul feroviar pe Valea Oltului a fost blocat, sâmbătă seară, după ce un TIR cu numere bulgăreşti a intrat într-un autoturism, pe DN 7, în localitatea vâlceană Câineni, iar în urma impactului autovehiculul de mare tonaj a ajuns pe terasament, în zonă şoseaua fiind foarte aproape de liniile ferate.

Potrivt reprezentanţilor IPJ Vâlcea, accidentul s-a petrecut pe DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, în dreptul localităţii vâlcene Câineni, la kilometrul 234, într-o zonă în care şoseaua este chiar lângă calea ferată, după ce şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă din cauza vitezei mari şi a carosabilului umed, iar maşina a intrat pe contrasens, unde s-a izbit de un TIR cu numere de Bulgaria, care circula regulamentar.

La ora transmiterii ştirii, şoferul autoturismului BMW a fost internat în comă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea.

În urma impactului, TIR-ul a ajuns pe liniile de cale ferată, blocând astfel circulaţia feroviară în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici