Călugării de la un schit din Gorj, izolaţi din cauza zăpezii

Călugării de la schitul din Plaiul Bumbeştilor, judeţul Gorj, sunt izolaţi din cauza zăpezii care ajunge până la un metru şi jumătate. Aceştia au cerut sprijinul salvamontiştilor, anunţând că au nevoie de benzină pentru funcţionarea instalaţiilor de alimentare cu apă şi curent.

595 afișări
Imaginea articolului Călugării de la un schit din Gorj, izolaţi din cauza zăpezii

Călugării de la un schit din Gorj, izolaţi din cauza zăpezii

Trei salvamontişti din judeţul Gorj au mers, marţi, la schitul din Masivul Parâng, transportând benzină.

”Am fost solicitaţi să sprijinim călugării de la schitul din Plaiul Bumbeştilor. Au o serie de instalaţii de alimentat cu apă şi curent electric care funcţionează pe benzină. Nu mai aveau benzină, zăpada era foarte mare şi au solicitat să le aducem puţin combustibil, să îi sprijinim ca să treacă cu bine peste aceste zile cu zăpadă mare şi ger. Am trimis trei salvatori montani, au înainte o porţiune pe munte cu un ATV şenilat şi apoi au continuat pe schiuri de tură, au ajuns şi au transportat circa 20 de litri de combustibil şi să sperăm că este suficient ca să-şi rezolve problemele în zilele următoare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sabin Cornoiu, directorul Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj.

Călugării de la schitul din Plaiul Bumbeştilor sunt izolaţi din cauza zăpezii care ajunge până la un metru şi jumătate.

Judeţul Gorj se află, până joi, sub avertizare cod portocaliu de ger.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici