Cameră: Administratorii de bloc să informeze trimestrial proprietarii de cheltuielile asociaţiei

Administratorii de imobile vor fi obligaţi să informeze trimestrial, în scris sau prin e-mail, proprietarii din cadrul asociaţiei despre cheltuielile, încasările, veniturile şi plăţile efectuate de asociaţie, au stabilit deputaţii, adoptând o propunere legislativă în acest sens.

657 afișări
Imaginea articolului Cameră: Administratorii de bloc să informeze trimestrial proprietarii de cheltuielile asociaţiei

Cameră: Administratorii de bloc să informeze trimestrial proprietarii de cheltuielile asociaţiei (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Proiectul de lege a fost iniţiat de 9 parlamentari din PNL şi PSD, printre care Dan Ioniţă, Alin Tişe, Nicolae Vlad Popa, Vasilica Miron, Dumitru Oprea şi adoptat miercuri cu 286 voturi "pentru", niciun vot împotrivă, de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Proiectul de lege completează Legea nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, în sensul stabilirii unei noi atribuţii în sarcina administratorilor de imobile, potrivit căreia aceştia au obligaţia de a informa, trimestrial, proprietarii din cadrul asociaţiei de care răspund, referitor la situaţia financiară cu privire la toate elementele de cheltuieli, venituri, încasări şi plăţi aferente asociaţiei de proprietari.

Administratorii pot să informeze proprietarii prin poşta electronică sau în scris despre situaţia plăţilor facturilor, a conturilor bancare, dobânzilor, plăţilor salariale, restanţele la facturi sau situaţia lucrărilor angajate.

Iniţiatorii susţin că, prin măsura propusă, se doreşte, pe de o parte, ca administratorii să dea dovadă de o mai mare corectitudine, iar, pe de altă parte, proprietarii să ia la cunoştinţă situaţia exactă a cheltuielilor asociaţiei.

Iniţiatorii mai apreciază că proiectul ar rezolva situaţiile a mii de acţiuni în instanţă care au ca obiect recuperarea prejudiciilor aduse de administratorii de blocuri care au folosit banii locatarilor în interes personal, iar locatarii au fost în situaţia de a achita de mai multe ori sumele aferente întreţinerii sau au suportat consecinţele opririi furnizării apei potabile sau căldurii deşi şi-au plătit dările.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici