Cameră de detenţie incendiată la Penitenciarul Iaşi, mai mulţi deţinuţi au fost evacuaţi / Avocatul Poporului a iniţiat o anchetă după protestele deţinuţilor din Penitenciarul Iaşi

Unii din deţinuţii aflaţi în curtea de plimbare a Penitenciarului Iaşi au reluat protestele marţi, o cameră de detenţie fiind incendiată şi mai mulţi puşcăriaşi cazaţi în celula respectivă fiind evacuaţi, potrivit unui comunicat de presă al Penitenciarului Iaşi.

627 afișări
Imaginea articolului Cameră de detenţie incendiată la Penitenciarul Iaşi, mai mulţi deţinuţi au fost evacuaţi / Avocatul Poporului a iniţiat o anchetă după protestele deţinuţilor din Penitenciarul Iaşi

Cameră de detenţie incendiată la Penitenciarul Iaşi, mai mulţi deţinuţi au fost evacuaţi (Imagine Marian Ilie / Mediafax Foto)

"Marţi, 12 iulie 2016, în jurul orei 09.00, parte din deţinuţii aflaţi la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimându-şi verbal nemulţumiri legate de condiţiile de detenţie şi conducerea unităţii. Ulterior, a fost incendiată o cameră de detenţie, iar angajaţii au intervenit imediat pentru evacuarea deţinuţilor cazaţi la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secţii", se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Iaşi remis MEDIAFAX.

Reprezentanţii penitenciarului au precizat că a fost alarmat întregul personal, iar la acest moment se continuă discuţiile cu deţinuţii.

Totodată, a fost solicitat sprijinul structurilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Iaşi.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la protestele din Penitenciarul Iaşi, unde mai mulţi deţinuţi au incendiat, marţi dimineaţă, o celulă şi au urcat pe acoperiş pentru a protesta faţă de condiţiile de detenţie.

Ancheta este realizată de către reprezentanţii Domeniului pentru prevenirea torturii-Centrul Zonal Bacău şi ai Biroului Teritorial Iaşi al Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a făcut şi un apel către deţinuţii aflaţi în Penitenciarul Iaşi să înceteze protestele şi să poarte un dialog normal şi legal cu reprezentanţii autorităţilor.

Unii din deţinuţii aflaţi în curtea de plimbare a Penitenciarului Iaşi au reluat protestele marţi, o cameră de detenţie fiind incendiată şi mai mulţi puşcăriaşi cazaţi în celula respectivă fiind evacuaţi, potrivit unui comunicat de presă al Penitenciarului Iaşi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici