Camera Deputaţilor a decis ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare naţională

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare naţională, fiind ziua care marchează trei momente istorice - începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

24060 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a decis ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare naţională

Camera Deputaţilor a decis ca 10 Mai să fie zi de sărbătoare naţională (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputaţii au adoptat cu, 294 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi şase abţineri, un proiect de lege în acest sens, iniţiat de senatorul PNL Puiu Haşotti.

Proiectul prevede că Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul, celelate autorităţi centrale organizează manifestări cu prilejul sărbătoririi acestei zile în limita alocaţiilor bugetare prevăzute.

Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a spus că sunt momente în istoria unei ţări care sunt dincolo de patimi politice, iar acesta este unul dintre ele.

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a spus că este poate un arc peste toate dezbaterile politice între partidele parlamentare. "România este singurul stat din UE care şi-a căpătat statutul de stat independent şi nu şi-l serbează. Vot istoric al acestei instituţii. Votul dumneavostră arată că sunteţi adevăraţi români, patrioţi, fii ai acestei naţii", a spus Ştirbu.

Proiectul a fost respins de Senat, însă a fost adoptat de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici