Camera Deputaţilor votează moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Apelor, Ioan Deneş

Camera Deputaţilor va vota, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de PNL împotriva ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, intitulată "Stimulat de PSD, fără pic de competenţă, taie Deneş în păduri şi la verzi… şi la uscate".

282 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor votează moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Apelor, Ioan Deneş

Camera Deputaţilor votează moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Apelor, Ioan Deneş

În cadrul dezbaterii din plenul de marţi al Camerei Deputaţilor, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, le-a spus liberalilor că moţiunea simplă îndreptată împotriva sa „este o pizza cu de toate” şi să nu îl mai invinovăţească pe acesta „de ce plouă sau de ce pică frunza toamna”. Acesta a adăugat că a efectuat vizite de lucru în 25 de judeţe.

„Moţiunea dvs. este ca o pizza cu de toate, iar timpul alocat nu este suficient pentru a vă vorbi despre fiecare domeniu de în detaliu. (...) Revenind la moţiunea cu de toate pe care aţi depus-o ţin să mi exprim mirarea că în text aţi omis să ma faceţi vinovat şi de ce plouă sau de ce pică frunza toamna, dar să nu vă dau idei pentru viitor. Oricum, de ce lupul a mâncat-o pe bunicuţă Scufiţei roşii să nu-mi cereţi socoteală vreodată pentru că lupul este pe lista animalelor sălbatice protejată şi ţine de ministerul Mediului”, le-a pus ministrul Apelor şi Pădurilor, de la plenul Parlamentului, celor de la PNL.

Ioan Deneş i-a invitat pe liberali să urmărească paginile de socializare ale Ministerului Apelor şi pădurilor cu privire la activităţile pe care acesta le desfăşoară. Acesta le-a mai transmis liberalilor că ar trebui să aibă pe cizme noroiul cu care împroaşcă instituţia pe care o conduce, precizând că, în lipsa faptelor, orice acuzaţie aduce PNL este „apă de ploaie”.

În replică, deputatul PNL Tinel Gheorghe l-a criticat pe ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, precizând că acesta „are puterea în mâini şi taie frunze la câini”. Liberalul l-a mai acuzat pe Ioan Deneş că a angajat-o în componenţa Consiliului de administraţie din Minister, pe nepoata fostului şef SPP, Dumitru Iliescu.

Pe de altă parte, deputatul PSD Ion Dîrzu a afirmat, la dezbaterea de marţi a moţiunii simple, că principala supărare a PNL o reprezintă de fapt schimbarea din funcţie a directorului Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

"Nu aţi vorbit un cuvânt de lucrările regionale, nu aţi vorbit un cuvânt de lucrările de îngrijire pe 2016-2017. Nici măcar nu aţi aşteptat să se finalizeze 2018, ştiind că s-a modificat Codul silvic şi am dat posibilitatea să nu blocăm activitatea Regiei Naţionale a Pădurilor. Fugiţi de responsabilitate şi de chestiuni concrete. Domnule ministru, vă spun -azi aveţi puterea în mâini şi tăiaţi frunză la câini- Deneş nu e de ministru, nu îi mai prelungiţi registrul!", a declarat Tinel Gheorghe în plenul Camerei Deputaţilor.

Liberalul îl acuză pe Ioan Deneş că a angajat-o în componenţa Consiliului de administraţie din Minister, pe nepoata fostului şef SPP, Dumitru Iliescu.

PNL îi reproşează ministrului Apelor şi Pădurilor şi faptul că în acest an au fost atraşi din surse externe puţin peste şase milioane de euro, comparativ cu suma de 102 milioane de euro în anul 2010. În documentul citat, liberalii subliniază derapajele de la legea privind guvernanţa corporativă şi a întreprinderilor publice.

De asemenea, liberalii precizează că Regia Naţională a Pădurilor administrează aproximativ 4,1 milioane ha de pădure, printre care şi 17 parcuri naţionale în care procesul de producţie este restricţionat. Liberalii îi reproşează ministrului Apelor şi Pădurilor şi faptul că nu există preocupare din partea acestuia privind aprovizionarea populaţiei din mediul rural cu lemne de foc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici