Camioanele transportatorilor rutieri se adună în Piaţa Constituţiei

Aproximativ 200 de transportatori şi circa 50 de camioane s-au adunat la mitingul organizat, duminică, în Piaţa Constituţiei, solicitând renunţarea la plata rovinietei, eliminarea restricţiilor de circulaţie a camioanelor sau asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi.

15 afișări
Imaginea articolului Camioanele transportatorilor rutieri se adună în Piaţa Constituţiei

Aproximativ 200 de transportatori rutieri participă la mitingul din Piaţa Constituţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Mitingul de duminică, care a început în jurul orei 9.30, se înscrie într-o serie de proteste care va continua şi luni şi va cuprinde întreaga ţară.

Transportatorii s-au declarat nemulţumiţi că reprezentanţii Ministerului Transportului amână semnarea protocolului pentru eliminarea rovinietei, după ce Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a fost de acord, în urma întâlnirii cu transportatorii din 1 aprilie, cu eliminarea rovinietei şi încasarea taxei din preţul carburantului.

Transportatorii i-au acuzat pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor (MT) că au tergiversat eliminarea rovinietei, prin amânarea succesivă a unei întâlniri între cele două părţi.

Renunţarea la rovinietă este cel mai important punct din protocolul cu 11 revendicări pe care-l susţin transportatorii. Aceştia cer şi eliminarea totală a restricţiilor de circulaţie a camioanelor, anularea taxei de înmatriculare pentru vehiculele cu Euro 4 şi Euro 5, asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi şi monitorizarea de către asociaţiile patronale din transporturi a utilizării acestora pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor.

De asemenea, transportatorii solicită simplificarea procedurilor de înmatriculare, numirea în consiliile de administraţie ale organismelor subordonate Ministerului Transporturilor a reprezentanţilor asociaţiilor patronale din transporturi, înfiinţarea unui organism unic de control şi actualizarea distanţelor tarifare în raport cu noua reţea rutieră. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici