Camion încărcat cu 2.500 kilograme tutun prelucrat pentru care nu era plătită acciza,oprit în trafic

Poliţiştii au descoperit în trafic, marţi, în judeţul Prahova, un camion în care erau circa 2.500 de kilograme de tutun prelucrat, din care se puteau face aproximativ patru milioane de ţigarete, marfa neavând documente de provenienţă, iar valoarea accizabilă, neplătită, fiind de 220.000 de euro.

5 afișări

Potrivit comisarului-şef Constantin Teodor de la Garda Financiară Prahova, camionul, care circula dinspre Bucureşti prin Ploieşti, pe DN 1 B, a fost oprit în trafic în localitatea prahoveană Albeşti Paleologu, de către poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare, pentru un control asupra încărcăturii şi documentelor acesteia.

"Camionul era însoţit, în faţă, de un autoturism Volkswagen, iar la întrebările noastre şoferul camionului a declarat că transporta tărâţe. Nu avea documente nici pentru tărâţe, iar în momentul când s-a dispus confiscarea acestora s-a observat că dincolo de încărcătura de tărâţe există 78 de baloţi de tutun prelucrat şi aromatizat, în cantitate de aproximativ 2.500 de kilograme. Valoarea accizei neplătite către statul român este, după calculele noastre, de 220.000 de euro, iar din această marfă se puteau realiza patru milioane de ţigarete", a declarat Constantin Teodor.

Şoferul camionului şi cel al autoturismului antemergător, ambii din Bucureşti, sunt audiaţi, în prezent, de către poliţişti şi comisarii Gărzii Financiare Prahova, pentru stabilirea provenienţei mărfurilor transportate şi a întregii activităţi infracţionale, acuzaţia fiind de trafic cu produse accizabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici