Câmpeanu: Lucrăm la o nouă lege a educaţiei, n-are sens să modificăm actualul act normativ

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat, joi, că în prezent se lucrează la un alt proiect al Legii educaţiei care ar putea fi gata până la sfârşitul anului şi apreciază că în acest context nu ar mai avea sens să modifice actuala Lege a educaţiei aşa cum au cerut unele organizaţii studenţeşti.

718 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Lucrăm la o nouă lege a educaţiei, n-are sens să modificăm actualul act normativ

Câmpeanu: Lucrăm la o nouă lege a educaţiei, n-are sens să modificăm actualul act normativ (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din moment ce se lucrează la un nou proiect de lege a educaţiei, nu cred că mai are sens să aducem modificări în actuala Lege a educaţiei", a spus Câmpeanu într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Întrebat care sunt modificările esenţiale pe care le va aduce Legea educaţiei şi de ce nu se apelează la o ordonanţă de urgenţă după modelul din decembrie 2014, când prin OUG au fost modificate 97 de puncte, ministrul a spus că este nevoie de o nouă lege pentru a asigura coerenţă.

"E nevoie de o nouă lege în primul rând pentru a asigura coerenţa cu alte reglementări legale, a asigura coerenţa între articolele aceleiaşi legi şi a asigura coerenţa cu cerinţele sistemului de educaţie care trebuie să fie legate strâns de cerinţele mediului socio-economic", a mai spus ministrul.

Totodată, noua lege va fi, în opinia ministrului, rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia vor trebui să se pronunţe şi studenţii, şi profesorii, şi agajatorii, şi sindicatele din învăţământ.

"Am văzut cu toţii ceea ce a generat promovarea unei legi a educaţiei prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământul superior şi din preuniversiar necesitatea unei noi Legi a educaţiei", a mai spus ministrul Câmpenu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici