Campionul olimpic la înot suspectat de trafic de droguri, arestat preventiv de Curtea de Apel Piteşti

Campionul olimpic la înot Răzvan Tudosie, considerat liderul unei grupări specializate în trafic de droguri, a fost arestat preventiv, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis recursul procurorilor la măsura interdicţiei de a părăsi localitatea dată de Tribunalul Argeş.

289 afișări
Imaginea articolului Campionul olimpic la înot suspectat de trafic de droguri, arestat preventiv de Curtea de Apel Piteşti

Campionul olimpic la înot suspectat de trafic de droguri, arestat preventiv (Imagine: Shutterstock)

La sfârşitul lunii august, magistraţii Tribunalului Argeş au dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea în cazul lui Răzvan Tudosie, suspectat de trafic de droguri. Ulterior, decizia instanţei a fost atacată cu recurs de procurorii DIICOT Piteşti.

Curtea de Apel Piteşti a admis, duminică, recursul procurorilor, astfel că Răzvan Teodosie a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, fiind dus în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

În urmă cu o săptămână, poliţiştii antidrog de la BCCO Piteşti, sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, au făcut mai multe percheziţii în municipiul Piteşti, pentru prinderea membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri şi substanţe cu efecte psihoactive.

În urma descinderilor, campionul la înot Răzvan Teodosie şi alte două persoane, între care şi un văr al sportivului, au fost reţinuţi, fiind consideraţi liderii grupării de trafic de droguri.

Ulterior, Răzvan Teodosie a primit interdicţia de a părăsi localitatea, iar ceilalţi doi lideri ai grupării au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Argeş.

Cercetările în acest caz au fost declanşate în urmă cu aproximativ două luni, stabilindu-se că gruparea acţiona în Piteşti, dar şi în alte localităţi din judeţul Argeş.

"Membrii reţelei procurau cantităţi importante de canabis şi produse etnobotanice în stare lichidă sau purvelurentă din Anglia, Slovacia, Olanda şi Spania. Ulterior, aceştia le combinau cu diferite substanţe, pentru a creşte cantitatea, după care le porţionau, le ambalau şi le vindeau sub formă de doze. Drogurile erau comandate de pe diferite site-uri, prin intermediul internetului, şi erau primite prin colete poştale, după ce suspecţii achitau contravaloarea acestora prin transferuri bancare. Din investigaţii, a reieşit că, zilnic, aveau loc peste 50 - 60 de «tranzacţii» de droguri", se arăta într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Argeş.

Poliţiştii antidrog au prins, în urma unui flagrant, trei lideri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani, toţi din municipiul Piteşti, în timp ce distribuiau droguri mai multor consumatori. În noaptea de 29 spre 30 august, poliţiştii au prins în flagrant, în municipiul Piteşti, un alt membru al grupării infracţionale, de 26 de ani, din Câmpulung, în timp ce vindea cinci grame de canabis cu 300 de lei.

În urma percheziţiilor la autoturismele folosite de către cei trei lideri ai grupării, dar şi la locuinţele acestora, au fost descoperite 500 de grame de substanţe etnobotanice, 30 de grame de canabis, precum şi ambalaje şi instrumente folosite la porţionarea şi dozarea drogurilor.

Totodată, au fost ridicate sume mari în lei şi valută (60.000 de lei, 1.000 de euro, 500 de franci elveţieni, 300 de USD), precum şi acte de identitate ale unor consumatori care nu aveau banii necesari pentru cumpărarea drogurilor şi lăsau documentele drept garanţie.

De asemenea, 30 de persoane au fost audiate în acest caz, la sediul DIICOT Argeş.

La percheziţia făcută la locuinţa tânărului de 26 de ani au fost găsite mai multe recipiente cu aproximativ 30 de grame de canabis, ascunse în congelator. Din cercetări a reieşit că acesta îşi procura drogurile din Bucureşti şi le vindea unor consumatori din judeţul Argeş.

Campionul olimpic la înot Răzvan Tudosie este legitimat la CSM Piteşti, iar în 2010 a câştigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Singapore, în proba de 50 de metri bras.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici