Câmpulung Moldovenesc, fără gaz din cauza unei avarii. Sunt afectate mai multe şcoli, iar pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie au fost externaţi din cauza frigului

Municipiul Câmpulung Moldovenesc este nealimentat cu gaz natural, marţi dimineaţă, în urma unei avarii, fiind afectaţi peste 1.900 de consumatori, între care spitale şi şcoli, iar prefectul de Suceava susţine că această situaţie ar fi determinată de un dop de gheaţă aflat pe o conductă magistrală.

2313 afișări
Imaginea articolului Câmpulung Moldovenesc, fără gaz din cauza unei avarii. Sunt afectate mai multe şcoli, iar pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie au fost externaţi din cauza frigului

Municipiul Câmpulung Moldovenesc, fără gaz din cauza unei avarii; afectate şcoli şi spitale (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, externaţi din cauza frigului din saloane

Mai mulţi pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie din municipiul Câmpulung Moldovenesc au fost externaţi mai devreme, din cauza frigului din saloane, în condiţiile în care unitatea sanitară nu mai este alimentată cu gaz, ca urmare a avariei de pe o conductă magistrală.

Managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, medicul Lucian Constantin Paziuc, a declarat, marţi, că, după ce a participat la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a fost convocat Comitetul Director al unităţii sanitare, care a decis ca o parte din pacienţii care trebuiau externaţi miercuri să fie lăsaţi să plece marţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, s-a stabilit ca, în cazul în care alimentarea cu gaz a oraşului nu va fi reluată până miercuri, urgenţele să fie redirecţionate către Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

El a precizat că din cei 42 de bolnavi internaţi, în spital se mai află doar 20 de pacienţi care au fost grupaţi în saloane încălzite cu radiatoare. Totodată, hrana pacienţilor este preparată la un aragaz care funcţionează cu butelie.

În prezent, şase echipe ale Transgaz SA intervin în Câmpulung Moldovenesc, pentru remedierea defecţiunilor la magistrala de gaz.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că avaria s-a produs, luni seară, la magistrala Transgaz care alimentează consumatorii din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că, în condiţiile în care temperaturile vor fi foarte scăzute, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili ce măsuri trebuie luate în această situaţie.

De asemenea, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a afirmat că avaria ar fi apărut din cauza unui dop de gheaţă pe o conductă magistrală ce trece prin zona pârâului Şandru de la intrarea în Câmpulung Moldovenesc, unde intervin echipe de intervenţie ale Transgaz.

”Este un blocaj pe conductă”, a spus Harasim, care se află la locul intervenţiei.

El a mai declarat că în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Câmpulung Moldovenesc s-a decis ca activitatea şcolilor şi spitalelor să nu fie oprită marţi, în condiţiile în care temperatura din interior este ”acceptabilă”.

În urma avariei din Câmpulung Moldovenesc, au fost  afectaţi 1.950 de consumatori, din care 1.600 sunt consumatori casnici, iar 350 sunt instituţii şi agenţi economici.

Printre instituţiile afectate se numără Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” (450 elevi), Colegiul Naţional Silvic (800 elevi), Şcoala Generală nr. 4 (420 elevi), Şcoala Specială (170 copii), trei grădiniţe (236 preşcolari) şi Spitalul de Psihiatrie (50 internaţi) .

La rîndul său, primarul Mihăiţă Negură a mai spus că Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc foloseşte pentru încălzire combustibil lichid uşor, iar gaz natural doar la bucătărie, în timp ce Spitalul de Psihiatrie este încălzit cu gaz natural, iar dacă situaţia nu se va remedia rapid, pacienţii ar urma să fie externaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici