Etapa a doua de vaccinare, în România: Valeriu Gheorghiţă anunţă când încep programările pentru vaccinul anti COVID-19

  • Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că programările pentru etapa a II-a a vaccinării vor începe pe 15 ianuarie, de la ora 3.00.
  • Anumite categorii vor avea dreptul să-şi aleagă ziua şi centrul unde se vor vaccina.
3822 afișări
Imaginea articolului Etapa a doua de vaccinare, în România: Valeriu Gheorghiţă anunţă când încep programările pentru vaccinul anti COVID-19

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că programările pentru etapa a II-a a vaccinării vor putea fi făcute începând de pe 15 ianuarie, de la ora 3.00. În această etapă vor fi vaccinate persoanele în vârstă, cele cu boli cronice şi membrii personalului esenţial.

Valeriu Gheorghiţă a mai explicat că programările persoanelor care au peste 65 de ani şi ale celor cu boli cronice se pot face individual, prin medicii de familie, prin serviciile de call center, prin direcţiile de asistenţă socială şi prin aparţinători.

În cazul persoanelor care deservesc activităţi esenţiale, programarea se face prin angajator, dar beneficiarii pot alege ziua şi locul unde vor să se vaccineze.

Peste şase milioane de persoane ar putea să fie vaccinate în etapa a II-a. Din estimările autorităţilor, doar 50% dintre aceste persoane vor accepta să se vaccineze în perioada următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici