Candidat la şefia DNA: Laura Codruţa Kovesi a fost revocată fără motive întemeiate

  • Crin Bologa: Kovesi a fost revocată după aprecierile lui Tudorel Toader
  • Potrivit procurorului, solicitarea lui Tudorel Toader nu a avut la bază un control de management
  • La revocare, Toader a prezentat un raport care conţinea 20 puncte de „acte şi fapte” analizate
6231 afișări
Imaginea articolului Candidat la şefia DNA: Laura Codruţa Kovesi a fost revocată fără motive întemeiate

Candidat la şefia DNA: Laura Codruţa Kovesi a fost revocată fără motive întemeiate

Candidatul la şefia DNA, Crin Nicu Bologa, a declarat, marţi, că revocarea Laurei Codruţa Kovesi a fost făcută „prin prisma aprecierilor ministrului Justiţiei de atunci” şi că solicitarea lui Tudorel Toader nu a avut la bază un control de management.

Candidatul la şefia DNA, Crin Nicu Bologa, a spus, marţi, în timpul audierilor de la CSM, că Laura Codruţa Kovesi a fost revocată fără motive întemeiate.

„Cererea de revocare nu a fost motivată de un control de management. Revocarea s-a făcut prin prisma aprecierilor ministrului Justiţiei de atunci. Când soliciţi revocarea, trebuie făcută o analiză de specialişti”, a spus Bologa la interviul de la CSM.

Procurorul care vrea să conducă DNA a subliniat, însă, că un şef de parchet poate fi înlăturat din funcţie cu motive solide.

„Aici apar părerile nejustificate. S-a ajuns la achitări şi toate au fost puse în cârca procurorilor DNA. Prin această manipulare s-a ajuns ca încrederea cetăţenilor să scadă. În concluzie, demersul de revocare nu a avut la bază o analiză a specialiştilor”, a mai punctat Crin Nicu Bologa.

La revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, fostul ministru Tudorel Toader a prezentat un raport care conţinea 20 puncte de „acte şi fapte” analizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici