Cânii fără stăpân, un pericol pentru bucureşteni, chiar dacă sunt sterilizaţi

Prefectul Capitalei Mihai Cristian Atănăsoaei a declarat, marţi, că în urma unui raport primit de la Institutul "Matei Balş", de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii iulie, în Bucureşti fuseseră muşcate de câini 9.178 de persoane, din care 7.500 de adulţi şi restul copii.

25 afișări
Imaginea articolului Cânii fără stăpân, un pericol pentru bucureşteni, chiar dacă sunt sterilizaţi

Cânii fără stăpân, un pericol pentru bucureşteni, chiar dacă sunt sterilizaţi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Am solicitat Institutului Matei Balş o situaţie a persoanelor care s-au prezentat la Centrul antirabic. De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii iulie, în Bucureşti fuseseră muşcate de câini 9.178 de persoane din care 7.500 de adulţi şi restul copii, respectiv 7.000 de bucureşteni şi aproape 2.200 de persoane din provincie", a spus prefectul Capitalei la şedinţa Colegiului prefectural.

Directorul Administraţiei pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân, Simona Panaitescu, a prezentat la şedinţa Colegiului prefectural rezultatele obţinute de către Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino în urma testării a peste 100 de câini faţă de prezenţa leptospirozei.

Astfel, potrivit Simonei Panaitescu, din cei 103 câini testaţi, 38 erau infectaţi cu virusul leptospir, în acest sens concluziile fiind acelea că legislaţia trebuie schimbată astfel încât, deşi sterilizaţi, câinii fără stăpân să nu mai poată fi întorşi pe stradă.

"Susţinem necesitatea schimbării legislaţiei astfel încât, după sterilizare, câinii fără stăpân să nu se mai întoarcă în stradă unde, deşi sterilizaţi, continuă să atace un număr important de persoane", a spus Simona Panaitescu.

Potrivit prefectului Capitalei, "pe partea de sănătate publică, în prezent, municipiul Bucureşti este într-un blocaj inimaginabil, deoarece, chiar dacă animalele sunt sterilizate şi nu se mai înmulţesc, acestea continuă să muşte cetăţenii".

În acest sens, prefectul Capitalei a cerut reprezentanţilor serviciilor deconcentrate subordonate municipalităţii luarea unor măsuri urgente astfel încât animalele fără stăpân nu se fie omorâte, ci doar izolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici